U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Visszatekintés a PINKK Pécsi 424 második EWBL tornájára – Laczka Miklóst kérdeztük

2018.12.04. 17:58 | Magyarország | Írta: Nagy Norbert

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, hétvégén az oroszországi Rosztov-na-Donu városában szerepelt EWBL-tornán a PINKK Pécsi 424. A tapasztalatokról a hazaérkezést követően Laczka Miklós vezetőedzőt kérdeztük.

 

Fotó: EWBL

Fotó: EWBL


A múlt heti beharangozónkat azzal zártuk, hogy a PINKK-nél szeretnék felhasználni az oroszországi szereplést gyakorlásra és néhány új dolog kipróbálására. Először tehát arról érdeklődtünk Laczka Miklósnál, hogy ezt sikerült-e megvalósítani.


„Edzésnek jó volt. Ettől függetlenül sokkal inkább azt láttam, hogy elkövettünk olyan hibákat, amiket remélem, hogy a következő két bajnoki meccsünkön nem fogunk megtenni.” – kezdte visszatekintését a pécsiek szakvezetője, majd így folytatta: „Elsősorban, ami fontos lesz nekünk például a szerdai bajnoki mérkőzésünkön is, a védőlepattanók megszerzésével volt bajunk. Különösen igaz ez a második oroszországi meccsre. A letámadás ellen sem játszottunk igazán jól. Az első meccsen pedig a dobóformánk sikeredett nagyon gyengére, de ott azért voltak nehezítő körülmények.”


A PINKK az első találkozóján 67-52-es vereséget szenvedett az Astanától. Küzdelmes meccs volt, ahol többször felzárkózott a magyar csapat. Végül azonban a kihagyott dobóhelyzetek megbosszulták magukat. A 71 mezőnykísérletből mindössze 21 lett sikeres, de ahogy arra tett utalást Laczka Miklós vezetőedző, a meccs előtt akadtak problémák.


„A csomagjaink Moszkvából Rosztovba nem érkeztek meg és néhány játékosnak abban volt a meccs felszerelése is. Végül negyed órával a feldobás előtt kaptunk meg, ami nem egyszerű helyzet. Emiatt aggódni kellett, ami elterelte a játékosok figyelmét és nem tudtunk rendesen bemelegíteni. Ez a dobószázalékunkra is hatott. Nem feltétlenül voltunk ott fejben ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk. Előzetesen úgy gondoltam és egyébként most is úgy érzem, hogy az Astana elleni meccset meg lehetett volna nyerni.” – fogalmazott a PINKK mestere.

 


A második találkozón a házigazda Rostov-Don-SFEDU gárdájával szemben 75-61-re maradt alul a magyar csapat. A félidei vezetés után a PINKK sorsát a 37-13-as harmadik negyed pecsételte meg. „A második meccsen elfáradtunk. A harmadik negyedben a védekezésünk is puhább volt, az oroszok pedig elkezdtek extrán dobni. Kaptunk néhány olyan kosarat, ami elkerülhető lett volna. Nehéz helyzetekből is betaláltak a hazaiak.” – összegzett Laczka Miklós.


Azok, akik az élőképes közvetítést vagy a statisztikákat követték, találkozhattak a PINKK új igazolásával. A horvát válogatott Ruzica Dzankic az Astana ellen 24 perc alatt 6 pontot, 2 lepattanót jegyzett. A Rosztov ellen pedig 20 perc alatt 5 pont, 3 lepattanó került a neve mellé. Laczka Miklóst arra kértük, hogy röviden mutassa be az új igazolást:


„Ruzica Dzankic Horvátországból érkezik hozzánk. Hazája válogatottjának is tagja, tavaly Sepsiszentgyörgyben játszott, előtte pedig Oroszországban légióskodott. A sérülések miatt mindenképpen szerettünk volna valakit igazolni. Örülök, hogy végül rá esett a választás, mert olyasmiket adhat ennek a csapatnak, amik eddig kicsit hiányoztak.”

 

Fotó: EWBL

Fotó: EWBL


Rosztov-na-Donu ugyan Oroszország 10. legnagyobb városa és hosszú éveken át adtak versenyképes élvonalbeli női gárdát, de magyar csapat most először vendégeskedett náluk. Ennek megfelelően egy kicsit a körülményekről is kérdeztük a pécsiek szakvezetőjét.


„A szervezés jó volt. Nyilván nem az ő hibájuk, hogy a csomagokkal kis malőrbe belefutottunk. Találkoztunk érdekességekkel. Egyet mondok például: visszafelé a repülőtérre teljesen más úton mentünk, mint amikor az érkezéskor vittek minket a hotelbe. Egy hepehupás földúton haladt a buszunk, ami az éjszaka közepén Oroszországban elég sajátos élmény.” - idézte fel a hosszú túrát Laczka Miklós.


A PINKK-re a héten két bajnoki rangadó vár. Előbb szerdán a Vasas Akadémia, majd szombaton az NKE-Csata vendégeként lép pályára „Két nagyon nehéz meccs lesz idegenben. Mindkettőn lehet keresnivalónk. Azzal együtt, hogy talán a hazaiak mindkét alkalommal esélyesebbek. Még mindig nem állunk jól a sérültek tekintetében. Azt azonban a csapat megmutatta a BEAC elleni bajnokin is, hogy kis létszámmal tud úgy harcolni, hogy teremthet esélyt magának.” – mondta Laczka Miklós, aki kérdésünkre azt is elárulta, hogy a tervek szerint a hétvégi EWBL tornával ellentétben már ismét pályára léphet Emilija Podrug.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: