U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Sopron Basket beharangozója a Kurszk elleni mérkőzéshez

2018.12.05. 13:10 | EuroLiga

Csütörtökön 18 órától a női kosárlabda Euroliga 5. fordulójában a Sopron Basket a Dinamo Kurszk együttesét látja vendégül. A találkozóhoz a részletes szerkesztőségi beharangozónk ITT olvasható. Ennek kiegészítéseként, további ráhangolósként a klub felvezető összeállítását ajánljuk.

 

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény

 

Csütörtökön 18 órától az idei legnehezebb feladat következik csapatunk számára. Ellenfelünk az a Kurszk lesz, mely a soraiban tudhatja a jelenlegi legkeresettebb női kosárlabdázót.

 

Az orosz klub már tavaly is bombaerős kerettel rendelkezett, és ezt mi is megtapasztalhattuk, miután az alapszakaszban itthon 14, Oroszországban 20 pontos vereséget szenvedtünk. Az idei nyáron azonban rátettek még egy lappáttal. A legnagyobb fogás mindenképpen a korábbi cikkünkben már bemutatott Breanna Stewart megszerzése volt. A rekordokat döntögető, még mindig csak 24 éves amerikai spíler az idei évben minden szinten a csúcsra ért. A Világ bajnoki aranyérem és a WNBA bajnoki cím mellett a legértékesebb játékosnak (MVP) járó díjakat is besöpörte. Nem csoda, hogy kiemelt érdeklődés övez a világ minden táján a pályára lépését.

 

Candice Parker lett volna a másik amerikai csillag a keretben, ám ő végül a pihenés és új területek (az NBA egyik szakkommentátorénak kérték fel) kipróbálása mellett döntött. Ez sok csapatnál komoly fejtörést okozott volna, de a Kurszk anyagi lehetőségei lehetővé tették egy hasonló kaliberű rutinos sztár leigazolását. A kétszeres Olimpiai-, és háromszoros Világ-bajnok Tina Charles a WNBA legjobb lepattanózói közé tartozik, sőt 2016-ban az amerikai liga gólkirálynői címe is hozzá került.

 

 

Európai csillagokból sincs hiány a Kurszk keretében! Talán a 29 éves Sonja Petrovic az, akit elsőként illik említeni. A szerbek Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes játékosa üstökösként robbant be az Euroligába, amelynek hamar az egyik legfelkapottabb arca lett. Ma már három Euroliga győzelemmel rendelkezik. A kér spanyol mezőnyember, a rendkívül rutinos, megbízható irányító, Anna Cruz és a sokoldalú Marta Xargay szintén klasszis kosárlabdázók. Utóbbit a Prágától csábították el, komoly érvágást okozva ezzel a cseheknek. Van még egy amerikai a keretben, az orosz papírokkal rendelkező Epiphanny Prince. Jó képességű kosaras, de ilyen társak mellett, ebben a Kurszkban már nem ő lesz a húzóember.

 

Az orosz vonalról is érdemes szót ejteni. A Vidmer, Zhedik, Kirillova, Anoikina kvartettet a kontinens más csapatai is örömmel fogadnák. Megbízhatóan teszik a dolgukat, és igyekeznek hatékonyan eltölteni azokat a perceket, melyeket az Euroligában kapnak.

 

A csapat élén az elismert spanyol szakvezető, Lucas Mondelo áll, aki mindig is képes volt erős csapatot építeni a rendelkezésre álló játékosaiból. A 2017-es történelmi szezonjuk előtt a mai napig lengetik a szakemberek a kalapjukat. Vereség nélkül léptek fel Európa trónjára. A mérlegük idén is hibátlan, igaz mind a Fenerbahce, mind a Riga ellen megizzadtak. A klasszisaik azonban gondoskodtak arról, hogy ők ünnepelhessenek a lefújást követően.

 

Csapatunk két kiváló mérkőzés pozitív töltetével várja a csütörtöki csatát, és vezetőedzőnk, Roberto Iniguez is biztosan készül valami váratlannal, amivel meglephetjük a világsztárokat.

 

 

Óriási mérkőzés lesz! A felfokozott érdeklődés miatt kérjük, hogy mindenki időben érkezzen a Novomatic Arénába. Jegyek a helyszínen válthatók 1500 forintos egységáron. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

 

Sopron vs. Kurszk

4 mérkőzés / 4 vereség
271 dobott, 374 kapott pont

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: