U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Derek Fisher lett a Los Angeles Sparks vezetőedzője

2018.12.05. 23:58 | WNBA

Múlt héten nagy terjedelemben hírt adtunk arról, hogy Brian Agler leköszönt a Los Angeles Sparks vezetőedzői posztjáról. Azóta a legforróbb téma a WNBA-ben az volt, hogy ki veszi át a nagy múltú klub szakmai irányítását. Eldőlt, hogy az ötszörös NBA-bajnok irányító Derek Fisher lesz az új vezetőedző.

 

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks

Fotó: Twitter.com/LA_Sparks


A Derek Fisher-t a kosárlabda barátainak nem kell bemutatni. A klasszis irányító 18 szezont húzott le az NBA-ben. Pályafutása legnagyobb részét a Los Angeles Lakers együttesénél töltötte, mellyel öt bajnoki címet is nyert. Fisher emellett csúcstartó abban tekintetben, hogy a 259 fellépésével a legtöbb NBA rájátszás-mérkőzésen szerepelt játékos a liga történetében.

 


A 2014-es visszavonulása után Derek Fisher azonnal kispadot kapott az NBA-ben, de a New Yorks Knicks-nél nem sikerült igazán jól a debütálás. Összesen 40 győzelemmel és 96 vereséggel zárt. Az első évében újonc edzőként 17 győzelem és 65 vereség volt a mérlege. A második évében pedig 23 győzelemmel és 31 vereséggel rendelkezett, amikor megköszönték a munkáját. Edzői karrierje során női csapatot még soha nem irányított.


A Los Angeles Sparks közleménye szerint Derek Fisher hivatalos bemutatására pénteken kerül sor egy sajtótájékoztató keretében.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: