U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Egy rangadó utóélete fölényes győzelemmel és bocsánatkéréssel

2018.12.05. 01:49 | NCAA Női kosárlabda

Vasárnap a késő esti órákban rendezték a női kosárlabdázás egyik nagy klasszikus rangadóját, melyen a UConn domináns játékkal 89-71-re verte Notre Dame gárdáját. Az egyetemi csúcsmeccs utózöngéit foglaltuk össze az alábbiakban.

 

Fotó: uconnhuskies.com


A UConn nem sokat pihent, hiszen keddről szerdára virradóra már ismét pályára léptek Geno Auriemma tanítványai. A Saint Louis vendégei voltak és 98-42-es győzelmet arattak. A mérkőzés középpontjában az innen származó Napheesa Collier állt, aki 22 ponttal és 11 lepattanóval zárt rövid hazatérése alkalmával.

 

Ki kell még emelni a UConn gárdájából Katie Lou Samuelson-t, aki eközben 20 pontot szerzett. Mindenhol nagy esemény a UConn vendégjátéka. A helyszínen 7105 szurkoló volt kíváncsi a találkozóra, ami a Saint Louis női kosaras programjának harmadik legnagyobb nézőszáma. A UConn sorozatban 123. alapszakasz-meccsét nyerte meg.


A Notre Dame esetében nem teltek ilyen felszabadultan az elmúlt napok. Muffet McGraw edzőnő és a csapat sztárja Arike Ogunbowale is a Twitteren kért elnézést a vasárnapi viselkedés miatt. A Notre Dame szinte végig hátrányban játszott a csúcsrangadón és ezt nehezen viselték a játékosaik. Ogunbowale és Marina Mabrey gyakorlatilag a teljes második félidőt reklamálással töltötte.

 


Az utolsó két percbe érkezve már teljesen szétesett fejben a 2018-as bajnok. Ogunbowale egy sportszerűtlen faultot, majd egy technikait is begyűjtött. A lefújást követően pedig ezt tovább fokozta, amikor nem fogott kezet Geno Auriemmával. A tavaszi Final Four alkalmával két meccsnyerő találatot jegyző ifjú sztár Twitteren rövid üzenetben kért elnézést a magatartásáért.


Muffet McGraw edzőnő saját Twitter oldalán szintén rövid közleményt publikált. „Elnézést kérek minden szurkolónktól, amiért csapatomnak vasárnap nem volt tartása. Magas mércét állítottunk fel a játékosainkkal szemben és ennek nem sikerült megfelelni. Nevelőként ezt a pillanatot arra kell felhasználnom, hogy megmutassam: egy meccs nem csak a győzelemről vagy a vereségről szól, hanem arról, hogy miként játsszuk ezt a játékot. Azon fogunk a továbbiakban is dolgozni, hogy olyan csapat legyünk, amire mindenki büszke lehet.”


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: