U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 5. játékhetéről

2018.12.05. 09:57 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Botár László

A héten két mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az alábbiakban a részletes összefoglaló olvasható.

 

Írta: Botár László

 

A héten csupán két mérkőzést rendeztek a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a címvédő TFSE a papírformának megfelelően nagy különbséggel nyert Nyíregyházán, a nyugatiban viszont annál nagyobb harcot vívott egymással a BME és az NKE együttese

 

Keleti csoport


Nyíregyházi ESE - TFSE 29-120 (4-34, 4-32, 11-16, 10-38)
Nyíregyháza, 50 néző. V.: Sallai, Gergely


Nyíregyháza: Papp 7/3, Moldován 2, Fekete 7/3, Szabó 4, Tóth. Csere: Molnár 4, Deák 3, Bakó 2. Edző: Hegedűs Ferenc
TFSE: MIHÁCZI 10, RÉVÉSZ 51/6. OROSZ 24/6, Szabó 6, VÖRÖSHÁZI 29/9, Edző: Magyar Bianka


Nagyon lendületesen kezdtek a vendégek, védőfaluk szinte áttörhetetlen volt a hazai csapat számára. Az első félidőben kijött a két csapat közötti jelentős tudásbeli különbség.  A harmadik negyedben nagy előnye birtokában kicsit "kiengedett" a TF. Vezettek néhány ügyes, szép akciót a hazaiak, akik ekkor eredményesek is voltak, felnőttek a feladathoz. A záró etap ismét egyértelműen a TF csapatáé volt, Révész Sára pedig kiemelkedően teljesítve végül 50 pont fölé jutott.


Hegedűs Ferenc: - Az erőviszonyoknak megfelelően alakult a mérkőzés. A TF játékosai sokkal képzettebbek, gyorsabbak és magasabbak, de a csapat tagjai megtettek mindent azért, hogy jól játsszanak. Kicsit türelmetlenek voltunk, rendre csak úgy hat-hét másodpercig támadunk, ezért kapunk ilyen sok pontot.
Magyar Bianka: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és Révész Sacinak az ellenállhatatlan játékához.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_555

 

 

Nyugati csoport


BME-MAFC - NKE Csata 54-52 (11-17, 19-9, 15-7, 9-19)
Tüskecsarnok, 30 néző, V.: Major, Kruk


BME-MAFC: Király 10, HORVÁTH 9, KOKAVECZ 15/3, Hizsnyik 11/6, Kovács 4. Csere: Selmeczy 1, Rózsavölgyi 2, Karancz 2. Edző: Gorácz Árpád
NKE-Csata: Kovács 7/3, PÁNCZÉL 14/3, Hájer 5/3, Gaál 7/3, KARAGITS 15/3. Csere: Csarankó, Sütő 4, Deme. Edző: Mányoky Fanni


Meglepetésre mindkét csapat letámadással kezdte a mérkőzést. Ez a vendég NKE-Csata együttesénél működött jobban. A második negyedre megnyugodtak a hazaiak, akik feljavult védekezésüknek köszönhetően pontos passzokkal könnyű kosarakat szerezve átvették a vezetést. Ez a tendencia a harmadik negyedben is folytatódott. A záró negyedben az NKE Csata, mindent egy lapra feltéve, agresszív letámadással fokozta a nyomást a hazaiakon, s nemcsak felzárkózott, hanem a mérkőzés vége előtt 22 másodperccel a vezetést is átvette. A végjátékban azonban Kokavecz Kata keze nem remegett, 6 másodperccel a végső dudaszó előtt elsüllyesztett egy hárompontost a csatások kosarában, így hazai siker született az izgalmas, fordulatos összecsapáson.


Gorácz Árpád: - Hát ez izgalmas volt! Sikerült javítani a védekezésünkön, támadásban lehetnénk még fegyelmezettebbek, de összességében sikerült ismét csapatként küzdenünk. Nagy gratuláció a csapatomnak!
Mányoky Fanni: - Izgalmas mérkőzést játszottunk ebben a késő esti időpontban, sajnos ez meg is látszott a megfogyatkozott csapatomon. Nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettük volna, pedig az ellenfél zónája ellen is megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk ezeket pontosan befejezni. Igaz a végére egy egylabdás mérkőzés lett, de ezúttal a szerencse sem mellénk állt. Gratulálok az ellenfél csapatának. Most egy hosszú szünet vár ránk, de remélem teljes csapattal tudunk edzeni és ,jövőre'' szeretnénk visszavágni a BME-MAFC csapatának!


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_534


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: