Európa-bajnokság 2019

A felnőtt női válogatott lett az év csapata az amerikai szövetségnél

2018.12.15. 16:20 | Amerikai válogatott

Az USA Basketball az egyéni elismerések mellett kihirdette a 2018-as esztendő „Év Csapata” díjazottját. A legjobbnak a felnőtt női válogatottat választották.

 

Fotó: USA Basketball/USAB.com

Fotó: USA Basketball/USAB.com


Az Egyesült Államok felnőtt női kosárlabda válogatottja 2010 és 2014 után egymást követő harmadik alkalommal, összességében pedig már tizedszer ünnepelhetett világbajnoki címet. Az amerikaiak veretlenül, mérkőzéseiket átlagban 20.3 pontos különbséggel nyerve értek fel a csúcsra a tenerifei seregszemlén. Ezzel elsőként biztosítva helyüket a 2020-as Tokiói Olimpia női kosárlabda tornáján.

 


Kifejezetten értékes világbajnoki címet ünnepelhetett az amerikai csapat. Finoman szólva sem volt ideális a felkészülésük, hiszen a WNBA küzdelmeit követően alig több, mint egy héttel már elrajtolt a Világbajnokság. Az USA Basketball közleményében Dawn Staley szövetségi kapitány elsősorban azt emelte ki: annak ellenére tudtak dominálni, hogy nem lehetett tervezni a felkészülést.


Az Egyesült Államok válogatottja Breanna Stewart, Diana Taurasi, Sue Bird, Tina Charles, Layshia Clarendon, Elena Delle Donne, Brittney Griner, Jewell Loyd, Nnemkadi Ogwumike, Kelsey Plum, Morgan Tuck és A’ja Wilson összeállításban szerzett aranyérmet. A szakmai stábot Dawn Staley vezetőedző mellett Dan Hughes, Cheryl Reeve és Jennifer Rizzotti alkotta Tenerifén.


Kisfilm az amerikai válogatott 2018-as évéről:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: