Európa-bajnokság 2019

Két sima győzelemmel hangolt a soproni vendégjátékra a Riga

2018.12.16. 16:25 | Európa

Csütörtökön 18 órától a női kosárlabda Euroliga 7. fordulójában a Sopron Basket a TTT Rigát fogadja. A FIBA nemzetközi sorozatait nézve az idei évad meglepetéscsapatának tekinthető lett gárda a hétvégén két győzelmet aratott. Ráhangolódásként összeállítottunk egy rövid betekintést a bajnoki küzdelmeikbe.

 

Fotó: moterulyga.lt

Fotó: moterulyga.lt


A TTT Riga több sorozatban is részt vesz. Ennek oka, hogy a Balti országok igyekeznek minél szorosabban együttműködni, hogy minőségi versenyzési lehetőséget biztosítsanak a csapataiknak. Mondani sem kell, hogy az országok méretéből adódóan önálló bajnokságot rendkívül nehéz megszervezni. A hétvégén a TTT Rigának a MultiGyn Moterų lyga küzdelmeiben volt jelenése. Ez a Litván Bajnokságra épülő széria, mellyel érdemes röviden megismerkedni. Egy olyan sorozat tárul elénk, amivel a magyar szurkolók egyébként nem találkoznak rendszeresen.


A MultiGyn Moterų lyga A-csoportos mezőnyét nyolc gárda, öt litván, két lett és egy észt alkotja. A lebonyolítás nem túl bonyolult. Az öt litván gárda játszott egy kört a válogatott szünet előtt. A novemberi Eb-selejtezők után indultak útjára a nyolccsapatos csatározások. Ekkor a résztvevők klasszikus két körös, oda-visszavágós 14 meccses alapszakaszt vívnak. A kialakult tabella alapján ezt követik a kuparendszerű negyeddöntők az 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 helyezettek párosításával. A továbbjutók egy Final Four-ban döntik el a bajnoki cím sorsát.


Tavasszal mindenki visszatér hazája bajnokságába. Az öt litván gárda (Vilnius Kibirkątis, Kauno Aistės-LSMU, Ukmergės Vilkmergė, Klaipeda Fortuna, ©iauliai-Universitetas) játszik még egy kört, de a két lett (TTT Riga, Riga Stradins University) és az egy észt (Tallinna Ülikool) alakulat is harcba száll saját nemzeti bajnoki címéért.

 


A TTT Riga szombaton a Klaipeda Fortuna otthonában szerepelt, míg vasárnap a Tallinna Ülikool gárdáját fogadták.

 

A Klaipeda alakulatát 104-39-re győzték le. Három játékos kapott pihenőt: Ivey Slaughter ,illetve Ieva Pulvere és Kristīne Vītola. Ők Rigában maradtak, nem is utaztak el a társaikkal. Egyoldalú összecsapás volt, ahol a 43-27-es félidőig még viszonylag jól tartotta magát a fiatal litván alakulat. Ezt követően azonban elfáradtak a hazaiak és a lényegesen magasabb ritmusban játszó Riga könnyedén érvényesítette fölényét. A letteknél hatan is kétszámjegyű pontot értek el. A 22 pontos Dita Rozenberga bizonyult a legeredményesebbnek, de Karline Pilabere (11 pont, 11 lepattanó) és Ieva Kulite (10 pont, 10 lepattanó) dupla-dupláját is ki kell emelni.


Vasárnap a Tallinna Ülikool gárdáját fogadták hazai pályán. Ezúttal a másik amerikai légiós Shey Peddy, illetve Gunta Basko és Mara Mote kapott pihenőt. Természetesen ebben felállásban is 100-49-re kiütötték a tallini egyetemi csapatot. A 29-6-os második negyedben alapozták meg a nagy különbséget. Heten kétszámjegyű pontot értek el, a 15 egységig jutó Dita Rozenberga lett a legeredményesebb. Mellette a beszámolók Ieva Pulverét méltatják, aki 11 ponttal, 10 gólpasszal, 7 lepattanóval és 6 szerzett labdával vette ki a részét a sikerből.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: