U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Csúcsmeccs Törökországban és Franciaországban

2019.01.04. 21:32 | Románia

A hétvégén minden jelentős európai bajnokságban teljes fordulót rendeznek. Törökországban és Franciaországban kifejezett csúcsmeccsel indul az év.

 

 

Törökországban összecsap a veretlenül listavezető Cukorova és a címvédő Fenerbahce. Két brutálisan erős keret találkozik. A Cukorovához immár Chelsea Gray és Kelsey Bone is megérkezett. Eddig domináltak, de ezek után túlzás nélkül a bajnoki cím legnagyobb várományosainak tűnnek. Hogy ez valóban így van-e, arra részben választ kaphatunk a Fener elleni rangadón. A címvédő biztosan nem adja könnyen a trónját, ráadásul rutinban, szerkezetben nagy különbség nincs a felek között. Hazai magban és külső sorban a Cukorova tűnik ponterősebbnek, magas posztokon és ha lehet így fogalmazni, összeszokottságban, rutinban a Fenerbahce jár előrébb. Verameyenka mellé az utóbbi meccseken ponterőben Plum és Hartley is felnőtt. A kontinensen a hétvége meccse lehet ez a párosítás. Törökországban ezen felül a többi élcsapatra kötelező győzelmek várnak. A Hatay a Kayseri, a Botas a Bodrum, míg a Besiktas az Adana otthonában lép pályára.


Franciaországban hasonlóan nagy rangadó jön, miután a címvédő Bourges és az elsőszámú trónkövetelőnek tekinthető Lattes Montpellier méri össze az erejét. A Bourges 9 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel fordult a téli szünetre, míg a Montpellier 8/2-es mutatóval. A két csapat idén még nem találkozott, így mindegyik oldal számára komoly erőfelmérő és hasznos visszajelzés lesz ez a csata. A Bourges az Euroligában menetel kiváló teljesítménnyel, 5 győzelem és 2 vereség a mérlegük. A kiemelkedő Jekatyerinburg, USK Praha kettős mögött remekül tartják a lépést. A Montpellier pedig még nem talált legyőzőre az Európa Kupában. A minőségi légiósok mellett nem kevesebb, mint kilenc francia válogatott játékos pályára lépése várható a két oldalon. Az Euroliga csapatok közül a Sopronba érkező Carolo Basket a Nantes alakulatát fogadja, míg a Villeneuve d'Ascq a Basket Landes vendége lesz. Eközben a téli szünet előtt botló Lyon-nak kötelező a győzelem a Roche Vendée ellen.

 


A topligák további menetrendjét nézve Oroszországgal folytatjuk körképünket. Itt az UMMC Jekatyerinburg a Noginszk gárdáját látja vendégül. A Dinamo Kurszk a Dinamo Moszkvát fogadja, míg a Nagyeszda Orenburg Novoszibirszkbe látogat. Mondegyik pályán az Euroliga gárda a favorit. Spanyolországban a Salamanca és az egyre jobban összeálló Valencia csatája érdekes lehet. A Girona a Mann Filter Casablanca ellen nem hibázhat. A Gernika már pénteken kora este hozta a kötelezőt a Femeni Sant Adria ellen, míg az IDK Gipuzkoának a Bembibrét kell legyőznie, hogy tartsa a lépést az élbollyal. Olaszországban a listavezető Reyer Venezia a Broni, míg az üldözője, a címvédő Famila Schio a Battipaglia ellen gyarapíthatja győzelmei számát. Nagy kérdés, hogy a meglepetéscsapatnak számító Broni mit tud majd a velenceiek ellen. A hétvége rangadója a Serie A-ban a Fila San Martino di Lupari - Dike Basket Napoli csata lesz.


Csehországban az USK Praha két üldözője, a KP Brno és a Nymburk vív bajnoki rangadót. Az USK Praha eközben újabb nagy arányú győzelemre készülhet, ezúttal a Slovanka MB ellen. Lengyelországban az Artego Bydgoszcz - CCC Polkowice rangadó alapozza meg a 2019-es esztendőt. Szlovákiában az ©BK ©amorín - Pieą»anské Čajky találkozó lehet érdekesebb. Romániában pedig a Szatmárnémeti – Brassó rangadó érdemel kiemelést.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: