U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kezdődik a rájátszás a junioroknál

2019.01.07. 21:46 | Utánpótlás hírek

Január elején a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban elrajtol a rájátszás. A Kiemelt Bajnokság alapszakaszáról december végén már közöltünk részletes összefoglalót. Most nézzük meg, hogy miként folytatódik a küzdelem.

 


A rájátszás menetét tekintve három csoportot alakított ki az eredmények alapján az MKOSZ Versenyirodája. Az alapszakasz kiemelt csoportjainak 1-4. helyezettjei kerülnek a „Piros” csoportba. A csapatok az alapszakasz egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit magukkal hozták a rájátszásba, ennek megfelelően állt össze a csoport alábbiakban is látható állása:

 


Ahogy a fentiek is mutatják, a Piros csoportot a Csata DSE, a PEAC - Kosárlabda Akadémia Pécs, a DVTK Akadémia, a Vasas Akadémia/A, a Kecskeméti KC, a Széchenyi KA, a Soproni Darazsak Akadémia és a KSC Szekszárd alkotja. A Piros csoport első hat helyezettje alanyi jogon résztvevője lesz a márciusi Nyolcas Döntőnek, míg a 7. és a 8. pozícióban záró gárda a „Fehér” és a „Zöld” csoport győztesével vív kuparendszerű párharcot a nyolc közé jutásért.

 


A „Fehér” és ”Zöld” csoportokba az alapszakasz kiemelt csoportjainak 5-6. helyezettjei és a regionális csoportok győztesei kerültek. Ennek megfelelően a csoportok összetétele a következő:


Fehér csoport:
Török Flóris Törekvés SE (A 5.)
Nyíregyházi Kosársuli (B 6.)
MTK Budapest
Monori SE


Zöld csoport:
Szolnoki MÁV SE (B 5.)
BEAC-Újbuda KA (A 6.)
Dávid Kornél KA
Zsíros Akadémia Kőbánya


Az időbeosztást tekintve az egyeztetések még jelenleg is tartanak, de február végéig a csoportmérkőzések várhatóan lezárulnak. A Zöld csoportban már vasárnap megkezdődtek a küzdelmek, míg a Fehér és a Piros csoportok tagjai kedden kezdenek.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: