U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Euroliga erősorrend és All-Star csapat az alapszakasz felénél

2019.01.08. 16:58 | EuroLiga

A téli szünetet követően szerdán és csütörtökön a 8. fordulóval folytatódik a női kosárlabda Euroliga. A FIBA munkatársai két szubjektív összeállítással vezették fel a 2019-es esztendőt. Mindig tanulságos figyelni, hogy a nemzetközi szakírók miként ítélik meg a soproni szereplést.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A rendszeresen frissített erősorrendben a Sopron Basket az 5. helyre lépett előre. A magyar csapat kapcsán a FIBA munkatársai Queralt Casas érkezésének pozitív hatását emelték ki. Emellett pedig a védekezést méltatták, mely egyre jobban összeáll idén is Roberto Iniguez keze alatt. Az erősorrendben a címvédő Jekatyerinburg, a Kurszk, az USK Praha és a Bourges előzi meg a Sopront.


Paul Nilsen, a FIBA szakírója ezen felül összeállította az alapszakasz első körének All-Star csapatát. A 12 fős keretbe a Sopron Basket együtteséből Yvonne Turner-t választotta be. Turner remek szezont fut, a hét meccsen átlagban 36.4 perc alatt 13.7 pontot, 4.3 lepattanót és 5.3 gólpasszt jegyzett az idei évadban. A teljesítmény-indexe 16.1-es.

 


Paul Nilsen All-Star csapatának kezdőötösét Shey Peddy (TTT Riga), Marine Johannes (Bourges Basket), Alyssa Thomas (ZVVZ USK Praha), Breanna Stewart (Dinamo Kurszk) és Brionna Jones (Nagyezsda Orenburg) alkotja. Mellettük pedig Brittney Griner (UMMC Jekatyerinburg), Kaleena Mosqueda-Lewis (Carolo Basket), Celeste Trahan-Davis (Castors Braine), Tina Charles (Dinamo Kurszk), Anastasiya Verameyneka (Fenerbahce), Alba Torrens (UMMC Jekatyerinburg) és Yvonne Turner (Sopron Basket) szerepel.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: