U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Két A-csoportos meccs is jön csütörtökön az Euroligában

2019.01.08. 22:27 | EuroLiga

Miközben magyar szemmel a B-csoportból a Sopron Basket – Carolo Basket meccsre helyezzük a hangsúlyt, csütörtökön még két találkozót rendeznek a női kosárlabda Euroligában. Az A-csoportban kerül sor ezekre. Rövid beharangozó.

 

 

Csütörtökön 15 órától fogadja a címvédő UMMC Jekatyerinburg a francia Villeneuve d'Ascq gárdáját. Itt egyértelműen favorit az orosz sztárcsapat. A Jekatyerinburg elképesztő teljesítménnyel hozta le az alapszakasz első felét. Példátlan fölény rajzolódik ki a statisztikákban. A teljesítmény-indexek átlaga terén csapatszinten például egyedüliként a mezőnyben a lélektani 100-as értéket is átlépték. Nem is kicsivel, hiszen 112.9-es mutatóval rendelkeznek. A sztárjaik motiváltan, jó formát mutatva játszanak. A Griner, Vadeeva, Meesseman, McBride, Torrens, Vandersloot hatos kivétel nélkül kétszámjegyű teljesítmény-index átlaggal rendelkezik. Eközben a Villeneuve d'Ascq mély gödörbe került. Az utolsó négy Euroliga meccsüket elveszítették és a bajnokságban is sorra kapják a pofonokat. A 9. helyre csúsztak vissza a tabellán. Ennek megfelelően óriási bravúr lenne egy szoros eredmény kialakítása a részükről.

 


Este 20 óra 30 perctől jön a Famila Schio és a Castors Braine csatája. A még nyeretlen olasz csapat utolsó esélyét ragadhatja meg, hogy versenyben maradjon a csoportjában. Emiatt kifejezetten éles, nagy iramú meccsre készülhetünk. A Schio Allie Quigley érkezése óta egyre versenyképesebb, de nemzetközi szinten még így sem jött össze az idei első siker. Az első fordulóban 63-60-ra kaptak ki Belgiumban. A Castors Braine alakulatának ez az egyetlen győzelme idén. Különösebben a belgák sem lehetnek elégedettek. Ugyan volt még két egylabdás meccsük a Villeneuve d'Ascq, illetve az Orenburg ellen, de a nagy őszi fogadkozásukból nem sok látszódik. A korábbi évekhez hasonlóan ez a csapat idén is elmarad az Euroliga nívójától. A legtöbb statisztikai mutatóban az utolsó vagy az utolsó előtti pozícióban állnak és Celeste Trahan Davis-t leszámítva ütőképes egyéni teljesítményt sem láthattunk náluk.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: