U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Sopron Basket beharangozója a Carolo Basket elleni mérkőzéshez

2019.01.09. 08:37 | EuroLiga

Csütörtökön 18 órától a francia Carolo Basket együttesét látja vendégül a Sopron Basket a női kosárlabda Euroliga 8. fordulójában. A találkozóhoz a részletes szerkesztőségi beharangozónk ITT olvasható. Az alábbiakban ennek kiegészítéseként a klub felvezető összeállítását ajánljuk.

 

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény


Csütörtökön 18 órától a francia Flammes Carolos Basket együttesét fogadjuk a Novomatic Arénában, akiktől a sorozat első fordulójában vereséget szenvedtünk.

 

Soha nem jó a szezon elején, nyitó fordulóban egy feltörekvő csapathoz látogatni, melyet mi is megtapasztaltunk október 24-én. Sok hibával kosárlabdáztunk, a védekezésünk sem állt össze, így 80-74 arányú vereséggel távoztunk Franciaországból. Az akkori mérkőzés hőse, a 18 ponttal záró Queralt Casas azóta már a mi oldalunkon pattogtat, mely külön pikantériát ad a csütörtöki mérkőzésnek.

 

 

Az előjelek annyiban hasonlóak, hogy most a téli szünet után kell újra a decemberi formába lendülni. Kemény munkát végeztünk az ünnepek alatt, és a Cegléd elleni bajnoki második félidejében már sikerült is a kívánt irányba ellépnünk, úgy, hogy nem is teljes kerettel álltunk fel. A hiányzók közül válogatott centerünkre, Határ Bernadettre a Carolo ellen sem számíthatunk. Betti jobb térdében megsérült az egyik szalag, így pár hétre kidőlt a sorból.

 

Nélküle kell megvívnunk tehát a csütörtöki csatát, melyen egy győzelemmel lépéselőnybe kerülnénk riválisunkkal szemben a továbbjutásért folyó harcban. Ellenfelünk ugyanis jelen pillanatban a csoport hatodik helyét foglalja el, három győzelemmel és négy vereséggel. Egyáltalán nincsenek azonban leszakadva, hiszen az előttük állók közül négy csapat, köztük mi is, csak egy győzelemmel szerzett többet náluk. Nyilván tisztában vannak ők is a mérkőzés súlyával, és a Fenerbahce elleni legutóbbi, isztambuli kilenc pontos vereségük is azt mutatja, hogy nagyon oda kell figyelni rájuk! A parkettás csatatéren számítunk szurkolóinkra is, akik a Riga ellen óriási hangulatot varázsoltak az arénába, igazi hatodik emberként támogatva csapatunkat!

 

A csütörtöki találkozó előtt Queralt Casast kérdeztük a várakozásairól, visszatekintve vele az első fordulóra, amit még ellenfelünk színeiben élt meg.

 

 

A mérkőzést a Duna World 18 órától élőben közvetíti, de nyomon követhető online stream formájában a FIBA Youtube oldalán is.

 

 

Jegyek 1500 forintos egységáron a helyszínen válthatók. 14 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes!

 

Legutóbb - 2018. október 24.

 

Flammes Carolo Basket - Sopron Basket 80-74 (21-18, 14-20, 27-16, 18-20)
Charleville-Méziéres

Flammes Carolo Basket: Bouderra 2, Casas 18, Lewis 15/9, Hruscakova 18, Peters 19/3 Cs.: Chevagueon 5/3, Paget 3/3, Filip -, Mosengo Masa -
Sopron Basket: Fegyverneky 2, Turner 13/3, Crvendakic 8, Dupree 10, Zahui 13/3 Cs.: Salvadores 12, Dubei 8/6, Határ 8  

 

Forrás: Sopron Basket Sajtóközlemény


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: