U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Családon belüli erőszak vádja után kirúgták a Phoenix Mercury segédedzőjét

2019.01.09. 09:24 | WNBA

A Phoenix Mercury a hivatalos felületein jelentette be, hogy azonnal hatállyal felbontották Todd Troxel segédedző munkaszerződését. A 42 éves szakember menyasszonyával viselkedett erőszakosan. Az arizonai hatóságok hivatalosan december végén vádolták meg erőszakkal. Az eljárás jelenleg is tart.

 

Fotó: Phoenix Mercury

Fotó: Phoenix Mercury

 

„Troxel viselkedése elfogadhatatlan volt azon az estén. Nem képviseli a klubunk értékeit, így nem foglalkoztathatjuk tovább. Tisztában vagyunk azzal, hogy a családon belüli erőszak milyen súlyos problémát jelent és a továbbiakban is szorosan együtt fogunk működni a megfelelő szervezetekkel, hogy támogassuk az áldozatokat, családjaikat.” – olvasható a Phoenix Mercury közleményében.

 


Még november 30-án történt az erőszakos cselekedet. A TMZ című lap úgy tudja, hogy Todd Troxel-t és menyasszonyát egy UBER sofőr vitte haza egy rendezvényről, amikor a pár hangosan vitázni kezdett. Troxel állítólag rá akart gyújtani egy füves cigarettára, amit párja nehezményezett. A veszekedés a házukban folytatódott, melynek végén mind a ketten kórházba kerültek.

 

A menyasszony kezén kisebb sérülések keletkeztek, míg Troxel súlyosabb állapotban volt. A vita közben ugyanis összetört egy borospoharat, amivel mély sebeket okozott magának. A kórházba érkező rendőröknek a hírek szerint azt mondta, hogy a karácsonyi égősort szerelték fel, amikor a sérüléseik keletkeztek.


Todd Troxel öt éven át volt a Phoenix Mercury másodedzője. Európában sem ismeretlen, hiszen magánemberként remek viszonyt ápol Sandy Brondello-val és férjével Olaf Lange-val, illetve Diana Taurasival is. Azokban az években, amikor mind a hárman Jekatyerinburgban dolgoztak, az orosz csapat stábjában is helyet kapott.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: