Európa-bajnokság 2019

Ellenfélre vár a Szekszárd és a DVTK az Európa Kupában

2019.01.09. 22:28 | Európa Kupa

Krivacevic Tijanáék fellépése mellett magyar szemmel két párharc visszavágóját követhetjük megkülönböztetett figyelemmel az Európa Kupa rájátszás első fordulójában. Ellenfélre vár ugyanis az Atomerőmű KSC Szekszárd és az Aluinvent DVTK.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A kiemelt csapataink közül az Atomerőmű KSC Szekszárd az Artego Bydgoszcz – Nymburk párharc továbbjutójával mérkőzik. A lengyelek 72-66-os győzelmet arattak Csehországban, de a meccs folyamán 15 ponttal is vezettek. Hazai pályán egyértelműen esélyesek, ráadásul a hétvégén bajnoki rangadón a CCC Polkowicét is felül tudták múlni. Az első meccsen jó dobóformával és szervezett védekezéssel dominált a Bydgoszcz. A duplákat 55%-al dobták azon az estén. Eközben volt 21 gólpasszuk, 8 szerzett labdájuk és 20 gyorsindításos pontjuk. Okozhat hiányérzetet, hogy a végjátékéban visszaengedték a riválisukat, a minőség azonban így is mellettük szól.

 

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Az Aluinvent DVTK-ra a Galatasaray – Lointek Gernika párharc továbbjutója vár. Az első forduló meglepetését egyértelműen az adta, hogy a Gernika 84-69-re verte a címvédőt. Nagyon elrontotta a végjátékot a Galata, hiszen nagy hátrányból visszajöttek. Az utolsó percekben 71-68 után mégis kicsúszott ki a kezükből a hajrá. Nem szabad leírni a törököket, de a 16 pontos előny már olyan, amit taktikus játékkal rutinos légiósai vezetésével menedzselhet a Gernika. A spanyol gárda extrán pörgette a játékot azon az estén. Végig nagy ritmusban támadtak, 47%-os mezőnymutatóval, 11 triplával és 29 gólpasszal zárva szétszedték riválisuk védekezését. A Galatasaray abban bízhat, hogy idegenben eddig nem tudta megismételni ezt a támadójátékot a Gernika. Ráadásul magas posztokon még így is fölényben játszott a címvédő.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: