Európa-bajnokság 2019

Vélhetően megvan a New York Liberty új tulajdonosa

2019.01.10. 23:34 | WNBA

A WNBA 2019-es évének egyik nagy kérdése, hogy miként alakul a New York Liberty tulajdonosi háttere. James Dolan és az MSG Company mindenképpen megválna a klubtól, melyet az Alibaba webes piactér egyik alapítója, a tajvani-kanadai milliárdos, Joseph Tsai vásárolhat meg.

 

Fotó: New York Liberty

Fotó: New York Liberty


Az AP hírügynökség egyik legismertebb és legmegbízhatóbb szakírója Doug Feinberg szállította a rövid hírt, mely szerint a Brooklyn Nets NBA csapatában is 49%-os részesedéssel bíró Alibaba-alapító milliárdos Joseph Tsai előrehaladott tárgyalásokat folytat a New York Liberty átvételéről. Az ügylet akár egy héten belül lezárulhat az AP jelentése szerint.


James Dolan és az MSG Company 14 hónappal ezelőtt, 2017. novemberében jelentette be, hogy szeretné eladni a New York Liberty-t. Sajtóhírek szerint azóta több ígéretesnek tűnő befektető jelentkezett, de egyik üzlet sem valósult meg. A Liberty ugyan jelentős beágyazottsággal rendelkezik a sportágon belül, de masszívan veszteséges. Az új tulajdonosnak, így több komoly kihívással is meg kell küzdenie.

 


Egy nyilatkozatában azt mondta James Dolan, hogy 20 év alatt 100 millió dollárra rúg a csapat által termelt veszteség. 2018-ra azzal próbáltak faragni a kiadásokon, hogy a Madison Square Garden helyett Westchester-be, egy régi és kisebb rendezvényközpontba vitték a meccseket. Gazdasági oldalról bejött a döntés, hiszen sokkal kedvezőbb feltételekkel tudták lebonyolítani a találkozókat, de beszakadt a csapat helyszíni látogatottsága. Mindössze 1886 néző szavazott bizalmat átlagban az új helyszínen az együttesnek.


Amennyiben megvalósul az üzlet és Joseph Tsai megvásárolja a New York Liberty-t, az első évben akkor is várhatóan még minden marad a régiben. A WNBA versenynaptára ugyanis már elkészült és a hazai meccsek többségét – két MSG-s matiné alkalmat leszámítva- már le is kötötték Westchester-be. Innen a brooklyn-i Barclays Centerbe, ahol a Nets is játszik, már körülményes lenne ezekkel a fix időpontokkal átköltöztetni a klubot.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: