U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Visszatekintés a PINKK Pécsi 424 kassai EWBL tornájára

2019.01.10. 03:06 | Európa | Írta: Nagy Norbert

Az elmúlt hétvégén Kassán szerepelt a PINKK Pécsi 424 EWBL tornán. Ez volt a harmadik erőpróbája a sorozatban a pécsieknek és ezzel le is zárult a 2018/2019-es EWBL szezon a magyar csapat számára. Laczka Miklós vezetőedzőt kértük arra, hogy egy kicsit tekintsen vissza a nemzetközi szereplésre.

 

Fotó: EWBL.eu

Fotó: EWBL.eu


Felemásan alakult a kassai torna a PINKK számára. Az első napon a svéd A3 Basket ellen nem jött ki a lépés és nagy különbségű, 85-42-es vereséget szenvedett a magyar csapat. A második napon viszont hiányos felállásban kifejezetten éles, jó meccset vívott a Grodnóval a PINKK. Végül utolsó másodperces találattal nyert a fehérorosz rivális 80-78-ra.


„Szombaton valamiért nagyon lassan és puhán játszottunk.” – kezdte visszatekintését Laczka Miklós. „Tényleg nem nagyon volt pozitívum egy-egy egyéni teljesítményen kívül, amit le lehetett volna szűrni a meccsből. Nem is tudtuk gyakorolni azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna. Viszont vasárnap ezen szépen sikerült javítani. Akkor Ruzica Dzankic megsérült, Emilija Podrug nem játszott és még így is jó mérkőzést tudtunk vívni. Sok olyan dolgot gyakoroltunk, amit szeretnénk a jövőben is alkalmazni. Az tényleg hasznosnak bizonyult.” – összegzett a pécsiek vezetőedzője.


A PINKK az EWBL A-csoportjának nyolcadik helyén zárt hét vereséggel. Ebből a nyolcasból a két Európa Kupa résztvevő alakulat, a veretlen Tsmoki-Minszk és az A3 Basket kiemelkedett. Mögöttük viszont nagyon sűrű volt a mezőny. A PINKK szereplését is árnyalja, hogy egyszer hosszabbításban maradt alul 68-60-ra a Kassával szemben, kétszer pedig az aktuális ellenfél az utolsó másodpercekben szerezte a győztes találatot. Az Ostravától ilyen körülmények között 74-73-ra, míg a Grodnótól 80-78-ra kapott ki a magyar csapat.

 


„Összességében érdemes volt elindulni.” – felelte a teljes szezon tapasztalatát firtató kérdésünkre Laczka Miklós. „Egyrészt klubtapasztalatnak mindenképpen jól jött, másrészt változatossá tette a szezon eddigi menetét. Éppen a keddi BEAC meccs kapcsán mondható el, hogy mennyit ér a tapasztalat. Három egylabdás végjátékot buktunk el az EWBL-ben a hét meccsen, ami elég erős arány. Ez is segített viszont abban, hogy a bajnokságban éppen ilyen meccset meg tudjunk nyerni.” – mondta a szakvezető.


Még nagyon korai a jövőről beszélni, hiszen az EWBL idei végjátéka előttünk van. Ugyanakkor Laczka Miklósnál rákérdeztünk a későbbi folytatás lehetőségére, illetve az első visszajelzésekre. „Egyelőre még nincs erről információnk. Az egész versenysorozat kapcsán viszont azt sugallták a szervezők, hogy mindenképpen lenne igény magyar résztvevőre. Azon dolgoznak ugyanis, hogy jövőre már a FIBA égisze alatt zajló rendezvény legyen és így még jobban az európai körforgás részévé váljon az EWBL.”


A PINKK számára nem sok pihenő jutott a kassai fellépés után, hiszen kedden már az ELTE-BEAC Újbuda otthonában vívtak bajnoki rangadót Laczka Miklós tanítványai. Ezen beszélgetésünk is éppen az utolsó másodperces triplával elért 56-55-ös győzelmet követően készült. Így természetesen erről is kérdeztük a vezetőedzőt.

 

Fotó: EWBL.eu

Fotó: EWBL.eu


„Én azt éreztem, hogy az első félidőben jól játszottunk és érvényesült az akaratunk. Nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani, mert rosszul dobtunk kintről. Pedig rengeteg üres helyzetünk adódott. A védekezésünkkel sem volt probléma ebben a szakaszban. A harmadik negyedben tanácstalanná vált a támadójátékunk és védekezésben is kezdtünk visszaesni. A negyedik negyedben, amikor a végén 13 pontos hátrányból felálltunk, akkor újra a védekezésre tudtunk építeni és bejöttek a külső dobásaink is. Nem tudom, hogy honnan volt erre energiánk, de sikerült megszerezni a győzelmet és ez a lényeg.” – összegzett Laczka Miklós.


A PINKK sikerével – ha lehet így fogalmazni – még jobban összesűrűsödött a 8-12. helyért zajló versenyfutás. A pécsiek mellett ugyanis a BEAC és a Vasas is három-három, míg a Cegléd kettő, az MTK egy sikerrel rendelkezik. Beszélgetésünk során ugyanakkor Laczka Miklós továbbra is hangsúlyozta, hogy nem kíván számolgatni.


„Azt tudom mondani, mint múlt héten. Nem nagyon szeretnék számolgatni. Igazából az a fontos, hogy a közvetlen riválisaink ellen megpróbáljunk nyerni és meg tudjunk szorongatni nálunk erősebb csapatokat. Az, hogy ez a tabellán végül milyen eredményhez vezet, az alapszakasz végén úgyis kiderül. Én abban látom a kulcsát a szezonunknak, hogy folyamatosan fejlődnünk kell és tényleg meccsről meccsre előre kellene lépni. Nagyon remélem, hogy ez a győzelem ad egy olyan mentális löketet, ami már szombaton a Vasas ellen segíthet és a későbbiekben is nagyon fontos lesz.” – zárta lapunknak adott nyilatkozatát a PINKK vezetőedzője.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: