U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Jelena Antic és Barnai Judit az NKE-Csata új igazolásai

2019.01.11. 16:46 | Magyarország

Az NKE-Csata a hivatalos honlapján adta hírül, hogy Jelena Antic és Barnai Judit szerződtetésével erősítette meg a keretét. Részletek a klub közleményében.

 

Fotó: NKE-Csata - csatabasketball.hu

Fotó: NKE-Csata - csatabasketball.hu

 

Forrás: NKE-Csata Sajtóközlemény - csatabasketball.hu

 

A karácsonyi időszak alatt az NKE-Csata vezetősége nem pihent sokat, csapatunk erősítésén fáradoztak, jó eredménnyel. Az Euroliga tapasztalattal rendelkező Jelena Antic és a magyar válogatott Barnai Judit érkezik együttesünkhöz!

 

Az okokról, hogy miért volt szükség a játékosokra és miért rájuk esett a választás, vezetőedzőnket, Tursics Krisztiánt kérdeztük. ” Úgy láttam, hogy a csapatnak szüksége volt megújulásra és új impulzusra. Egyrészt, hogy jobb, kiválóbb edzésmunkát végezhessünk mint eddig, másrészt, hogy a fiatal játékosok tudjanak azáltal fejlődni, hogy érkezik kettő, rutinos játékos.”

 

A vezetőség ennek megfelelően egyeztetett játéksokkal az elmúlt időben, végül két emberre szűkült a kőr. “Barnai Juditot nem hiszem, hogy be kell mutatni. Magyar válogatott játékos, aki fiatal kora ellenére már komoly rutinnal és tapasztalattal rendelkezik. Szükségünk volt egy olyan 4-5-ös poszton bevethető játékosra, aki védekezésben is erős és szellemiségében is beleillik a csapat kémiájába. Véleményem szerint személyében sikerült megtalálni a legjobb megoldást. Bízom benne, hogy nagyon jó játékot tud majd nyújtani, és hasznos tagja lesz a csapatunknak.”

 

 

“Emellett 3-as posztra is kerestem egy játékost, aki mentalitásban és rutinban lendíteni tudna a csapaton, de fontosnak tartottam, hogy rendelkezzen nemzetközi tapasztalattal is. Jelena személyében találtam meg ezt az embert, aki mind emberileg, mind szakmailag egy olyan profi játékos aki előre fogja lendíteni a csapatot. Az is mellette szólt, hogy a fiatalok nagyon sokat tudnak tőle tanulni edzéseken, amit később a mérkőzéseken kamatoztathatnak majd. Úgy érzem, most jutottunk el oda, hogy teljes a keretünk, a magyar és külföldi játékosok aránya jó, és minden pozícióban van kihez nyúlni, velük tudunk hétről-hétre minőségi munkát végezni. Ezzel azt gondolom, a fejlődésünk is fel fog gyorsulni.”

 

Most pedig ismerkedjünk meg frissen igazolt játékosainkkal:


Barnai Judit: Az 1994-ben született center a válogatott oszlopos tagja, korábban az MTK Budapest, a Vasas Akadémia, majd ELTE-BEAC Újbuda játékosa volt. Utolsó állomáshelyéről igazolt az idei évben a PEAC-Pécs csapatához, ahol 21.9 játékpercet átlagolt, magabiztos teljesítménnyel. Utolsó mérkőzését éppen ellenünk játszotta a pécsi csapatban, 16 perc alatt 8 pontot, 4 lepattanót és 3 gólpasszt osztott ki. Judit 4-5-ös poszton vethető be, rendkívül magabiztosan védekezik, támadásban pedig uralja a palánk alatti területet.
Jelena Antic: 1991-ben született Szkopjéban, ahol a Vardar Mladinec csapatában kezdte meg karrierjét. Később az Egyesült Államokba a Liberty Flames egyetemi csapatban edződött, ezt követően tért vissza Európába, ahol több országban is megfordult. Euroligás csapatok meghatározó embere volt, többszörös szerb bajnok és kupagyőztes. Jelena elsősorban 3-4-es poszton vethető be, igazi vezéregyéniség, a csapattal annak ellenére megtalálta az összhangot, hogy csak rövid ideje tartózkodik Budapesten.

 

Sok sikert kívánunk nekik csapatunknál!

 

Hajrá NKE-Csata!

 

Forrás: NKE-Csata Sajtóközlemény - csatabasketball.hu


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: