U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Penny Taylor-t köszöntik vasárnap

2019.01.11. 09:19 | Ausztrália

Vasárnap a Dandenong Jayco Rangers együttese köszönti Penny Taylor-t. Az ausztrálok klasszisa hosszú után tért ismét haza.

 

Fotó: Dandenong Jayco Rangers

Fotó: Dandenong Jayco Rangers


Az ünnepi időszakban, az elmúlt esztendő végén és január elején Penny Taylor és Diana Taurasi a gyermekükkel, a kicsi Leo-val családi látogatáson tartózkodnak Ausztráliában. Ezen alkalmat ragadta meg a Dandenong Jayco Rangers vezetése, hogy a legendás játékost elhívják egy bajnoki meccsükre.

 


Taylor a Rangers alakulatánál kezdte a profi karrierjét. A pályafutása alatt két időszakban, előbb 1999 és 2002 között, majd a 2014/2015-ös szezonban erősítette az együttest. Három évvel ezelőtt az utolsó tétmérkőzésén súlyos bokasérülést szenvedett (gyakorlatilag pályafutása végét is ez jelentette) és emiatt nem sikerült szépre a búcsú. Most szervezett, ünnepélyesebb keretek között ünneplik meg a világklasszist.


Penny Taylor a pályafutása elején bajnoki címet nyert a csapattal, majd 18 és 19 évesen, azaz a 2001-es és a 2002-es évadban is MVP lett a WNBL-ben. Rendkívüli klubhűség jellemzi, hiszen Ausztráliában csak a Dandenong Jayco Rangers alakulatában szerepelt. A 2014-es visszatérésekor egy szerény játékerőt képviselő együttest vezetett az elődöntőig, ahol az előbb már kiemelt bokasérüléséig szintén volt esélyük a bravúrra.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: