U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Szombaton két meccset rendeznek mérkőzést a hazai élvonalban

2019.01.11. 23:28 | Magyar Bajnokság | Írta: Nagy Norbert

Szombaton két mérkőzéssel kezdetét veszi a hazai élvonal 13. fordulója. Előbb 18 órától az MTK Budapest látja vendégül a PEAC-Pécs együttesét, majd 19 órától a PINKK Pécsi 424 fogadja a Vasas Akadémiát. Rövid beharangozó.

 

 

Haladjunk időrendben. Előbb tehát 18 órától jön az MTK Budapest és a PEAC-Pécs összecsapása. Mindkét fél számára vereséggel indult a 2019-es esztendő. Az MTK az NKE-Csatával szemben maradt alul 70-45-re, míg a PEAC-Pécs egy feszült szituációktól sem mentes rangadót veszített 88-58 arányban az Atomerőmű KSC Szekszárddal szemben. A szombati összecsapást a pécsiek várják esélyesként. A mérkőzésnek elsősorban a következő időszak nagy feladataira történő felkészülés szempontjából van fontos szerepe mindkét klub életében. Az MTK jövő héten a Vasas Akadémiával, majd utána az ELTE-BEAC Újbudával mérkőzik. Ezen a két találkozón nagyon sok minden eldőlhet az alapszakasz alsóházának végkimenetelét tekintve. A PEAC-Pécs eközben hosszú idő után teljes kerettel tud készülni, így minden meccset ki kell használnia a pécsi stábnak Alyssia Brewer beépítésére. Annyira sűrű az 5-7. hely között a mezőny, hogy apró nüánszok, akár egy-egy pont is eldöntheti ezen pozíciók sorsát. Teljes felállásában pedig a PEAC is joggal bízhat abban, hogy versenyben lehet egy előkelő helyezésért.

 


A játéknap második mérkőzésén 19 órától a PINKK Pécsi 424 vendége a Vasas Akadémia lesz. A 8-12. helyért zajló versenyfutásban ez egy igazi rangadó. Mindkét csapat 3 győzelemmel és 9 vereséggel rendelkezik. Mondani sem kell, hogy a győztes lépéselőnybe kerül. A tabella ezen harmadában megjósolhatatlanok az erőviszonyok. Novemberben a Vasasnak volt egy jó sorozata, decemberben a BEAC nyert két nagyon fontos meccset, most pedig a PINKK érkezik egy friss sikerélményből feljövő formában. A két csapat második fordulós meccse közeli élmény, hiszen halasztás miatt december 5-én játszották le a felek. Akkor 41-40-es pécsi vezetés után a Vasas 18-4-es sorozattal hagyta állva riválisát. Azon a meccsen a Vasas közel 10%-al jobban dobott mezőnyből, nyerte a lepattanócsatát és több gólpassza volt. A decemberi találkozóhoz képest a Vasasnál a Győr ellen agyrázkódást szenvedő Sara Heljic kihagyni kényszerül a találkozót. Eközben a halasztás okán akkor még a PINKK nem nevezhette új igazolását Ruzica Dzankicot, aki kassai sérülése ellenére egyre jobban belejön a játékba. Az egymás elleni összehasonlító statisztika inkább a Vasas felé billenti a mérleg nyelvét, ugyanakkor a PINKK számára kedvező, hogy az EWBL-nek köszönhetően már a negyedik tétmeccsét vívja 2019-ben. Jobban játékban vannak így a pécsiek, ráadásul a keddi utolsó másodperces siker jelentette lelki plusz is segítheti a hazaiakat.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: