Európa-bajnokság 2019

A magyar csapatok játékosai az EK-statisztikák legjobbjai között

2019.02.06. 23:10 | Európa Kupa

Február közepén immár a harmadik fordulóval folytatódik az Európa Kupa rájátszása. Ahogy arról a közelmúltban részletes összeállítást közzétettük, az egyetlen állva maradt magyar csapat az Atomerőmű KSC Szekszárd a spanyol listavezető Spar Citylift Gironával mérkőzik. A héten nem rendeznek találkozókat a sorozatban, így a FIBA munkatársai az egyéni statisztikai rangsorok között szemezgettek a napokban. Ezek legjobbjait figyelve a magyar csapatok játékosait is megtaláljuk.

 

 

Ahogy a fenti táblázat is mutatja, Medgyessy Dóra továbbra is vezeti az átlagokat tekintve a sorozat gólpassz rangsorát. Az Aluinvent DVTK irányítója nyolc lejátszott mérkőzést követően 10.6-os átlaggal zárta szereplését az Európa Kupában. Mint ismert a DVTK múlt héten két nagyon szoros és sokáig emlékezetes találkozó után 146-141-es összesítéssel búcsúzott a címvédő Galatasaray gárdájával szemben. Ha leszűkítjük a kört a versenyben maradt alakulatok irányítóira, akkor pedig meccsenkénti 5.5-ös assziszt-átlaggal Frida Eldebrink is a top3-ban van.

 

Ezzel át is tértünk a Girona ellen készülő Atomerőmű KSC Szekszárdra, akik a rájátszás második fordulójában az Artego Bydgoszcz alakulatát búcsúztatták. A 17 pontos lengyelországi veresége hazai pályán 26 egységgel múlta felül riválisát a magyar csapat, melynek keretéből az állva maradt gárdák játékosainak statisztikai mutatóit nézve Frida Eldebrink mellett Abby Bishop és Erica McCall is a legjobbak között szerepel. 

 

 

Abby Bishop kereken 20 pontos átlaggal a második legjobb ebben a mutatóban. A pontátlagokat nézve a Lattes Montpellier világbajnoki ezüstérmes klasszisa Sami Whitcomb vezet 21.8-as mutatóval, míg Bishop mögött a harmadik 18.9-es átlaggal a Cukorova ukrán zsenije Alina Iagupova. A lepattanók terén a versenyben maradt alakulatuk játékosai közül Erica McCall rendelkezik a harmadik legmagasabb átlaggal. Meccsenként kereken 9.3-at szedett le eddig. Ebben a mutatóban 10.7-es értékkel Clarissa Dos Santos (Lyon) vezet.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Baskerball

 

Fotó: FIBA.Baskerball

Fotó: FIBA.Baskerball

 

Fotó: FIBA.Baskerball

Fotó: FIBA.Baskerball


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: