Európa-bajnokság 2019

Gereben Líviát is méltatta a FIBA szakírója

2019.02.06. 23:07 | Utánpótlás hírek

Újabb feltörekvő fiatal tehetségünk került kiemelésre a FIBA felületein. Azok után, hogy Dombai Réka bekerült a „2029-es Európa-bajnokság virtuális All-Star csapatába”, Paul Nielsen szakíró most Gereben Líviát méltatta.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Paul Nielsen összegyűjtötte azoknak a fiatal európai tehetségeknek a névsorát, akik a 2019-es WNBA Drafton véleménye szerint eredményesen szerepelhetnének és később akár az egész ligára hatással lehetnének.

 


Gereben Lívia kapcsán Paul Nielsen hangsúlyozta, hogy az eredményes korosztályos szereplés után első felnőtt Európa-bajnokságán vehet részt a nyáron. Rendelkezik tapasztalattal a nemzetközi klubsorozatokban. Kiemelte, hogy a palánk közelében jól helyezkedik és azt is, hogy milyen veszélyes a gyűrűre a „limitált méretei” ellenére. Eközben a feltörekvő magyar női kosárlabdázás egyik vezéralakjának várja a KSC Szekszárd fiatalját.


Az összeállításban szerepel a sikertelen győri kitérővel is rendelkező Melisa Brcaninovic, illetve Klara Lundquist, Maite Cazorla, Zala Friskovec, Kitija Laksa, Yueri Li, Ezi Magbegor, Alanna Smith és Xu Han. Aztán természetesen majd április elején meglátjuk, hogy közülük valóban kik próbálkoznak meg a tengerentúli lehetőségekkel. Egy azonban biztos, hogy ez az összeállítás egy kiváló áttekintés a versenyképes fiatal felnőttekről.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: