Európa-bajnokság 2019

Szuperszombattal jön a 17. forduló a hazai élvonalban

2019.02.07. 23:59 | Magyar Bajnokság | Írta: Nagy Norbert

Péntektől vasárnapig rendezik a hazai élvonal 17. fordulóját. Az első négy közé kerülés szempontjából két fontos rangadóra kerül sor szombaton. Rövid beharangozó.

 

 

A program pénteken 18 órától a PEAC-Pécs és az ELTE-BEAC Újbuda összecsapásával indul. Összességében úgy érkeznek a csapatok ehhez a találkozóhoz, hogy nagyjából a győzelmek számában, a tabellán elfoglalt pozíciót tekintve ott tartanak, ahol februárra a szezon elején is várni lehetett őket. Ilyen tekintetben pedig mindkét gárdának ez egy felkészülési állomás, hiszen a felek ebben a hónapban még egy-egy közvetlen riválisukkal is megmérkőznek. A PEAC a ZTE-vel, míg a BEAC a Cegléddel. Ezeken értékes pozíciókért csatáznak majd.


Szombaton lép pályára a címvédő Sopron Basket az MTK Budapest otthonában. A kurszki bravúr után és a Hatay elleni hazai Euroliga találkozó előtt elsősorban a regenerálódás kerülhet a fókuszba ezen a délutánon. Az elsődleges cél az lehet, hogy azok a játékosok, akik az elmúlt hetek Euroliga és bajnoki rangadóin valamivel kevesebb időt töltöttek a pályán, most ismét többet szerepeljenek. A Szekszárd ellen kifejezetten jól teljesített a magyar mag, joggal dicsérte játékosait Roberto Iniguez. Az MTK Sopronban jól helyt tudott állni, még a spanyol szakember is elismerte a rivális küzdőképességét akkoriban. Hasonló meccsel most is elégedett lehet Nagy Dóra.

 


Szombaton Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr és Atomerőmű KSC Szekszárd - ZTE NKK rangadók lesznek a középpontban. A legjobb négy közé jutásért zajló versenyfutásban ezek kulcsfontosságú találkozók. A DVTK ugyan búcsúzott a Galatasaray gárdájával szemben az Európa Kupától, de a mutatott játékával és a formájával maximálisan elégedett lehet. Eddig Katona Szidónia kiválását is jól ellensúlyozta a csapat. Shatori Walker-Kimbrough és Chanel Mokango ponterős játéka pedig mindenképpen kiemelést érdemel. A Győr a ZTE-től és a Soprontól vereséget szenvedett, míg a Ceglédet sikerült legyőznie. Elsősorban a védekezés terén akadtak nehézségek. Az utóbbi négy találkozóján ugyanis az aktuális riválisai mindig elérték legalább a 75 szerzett pontot. A DVTK elleni szorosabb csatához ez vélhetően nem férhet bele a Győrnek.


A Szekszárd és a ZTE csatája kiélezettnek ígérkezik. A zalaegerszegiek ősszel 75-67-re verték a Szekszárdot, de a két csapat rivalizálása már a tavalyi tavaszig visszanyúlik. A fej-fej melletti versenyfutás alapja, hogy hasonló stílust képvisel a két együttes. Ennek megfelelően ezúttal is egy küzdős, szigorú védekezésre építő rangadót láthatunk. Várhatóan kevés ponttal és végig kiélezett harccal. Mivel mindkét gárda győzelmi kényszerben lép pályára a négy közé jutásért zajló küzdelemben, ez még további élt adhat a rangadónak. A Szekszárdnak ráadásul egy jó lehetőség arra, hogy magas hőfokú csatán hangolódjon a Girona elleni Európa Kupa rájátszás párharcra.


A szombati játéknap az NKE-Csata és a Vasas Akadémia fővárosi derbijével zárul. A téli játékosmozgások után a Csata kerete most már több rutinos játékost vonultat fel és egyértelműen esélyes. Győzelmi kényszerben van, ha szeretné a Győr, PEAC kettőssel a lépést tartani. A Vasas továbbra is nagy versenyfutásban áll a nyolcadik helyért a PINKK, Cegléd, BEAC trióval. Ebben egy bravúr rengeteget érne. Különösen úgy, hogy vasárnap a forduló utolsó meccsén a VBW CEKK Cegléd a PINKK Pécsi 424-et fogadja. A megerősített CEKK egyre jobb formát mutat, a ZTE legyőzése után a PEAC és a Győr otthonában is versenyképesnek bizonyultak. Eközben a PINKK is elégedett lehet a 2019-es fellépéseivel, így kifejezetten érdekes, vérbeli alsóházi rangadóra van kilátás.

 

Menetrend

 

Február 8., péntek
18:00 PEAC-Pécs - ELTE BEAC Újbuda


Február 9., szombat
17:00 Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr
18:00 MTK-Budapest - Sopron Basket
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd - ZTE Női Kosárlabda Klub
18:30 NKE-Csata - Vasas Akadémia


Február 10., vasárnap
17:00 VBW CEKK Cegléd - PINKK-Pécsi 424

 

Tabella

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: