Európa-bajnokság 2019

Az élcsapatok magabiztos győzelmekre készülhetnek a topligákban

2019.02.08. 23:59 | Európa

A hétvégén ismét minden jegyzettebb bajnokságban teljes fordulót bonyolítanak le. Igazán extra rangadót nem tartogat az előttünk álló időszak, de az alapszakaszok hajrájához érkezve az élcsapatok sehol sem hibázhatnak.

 

 

Oroszországban a címvédő UMMC Jekatyerinburg a MBA Moszkvához utazik. Az Európa Kupában magasabban jegyzett riválisaikat rendre megszorongatták a moszkvaiak, így oda kell figyelnie a Jekatyerinburgnak is az otthonukban. A Dinamo Kurszk a Novoszibirszket fogadja, míg a Nagyezsa Orenburg az Inventa Kurszk vendége lesz. Egyik pályán sem lehet kérdés a győztes kiléte. Törökországban a Cukorova a Bodrum otthonában folytathatja menetelését. A címvédő Fenerbahce-nak az İstanbul Üniversitesi-t kötelező legyőznie, a Sopronba érkező Hatay-nak pedig még meggyengülve is nyernie kell az Izmit ellen. A Botas is favoritként fogadja a Canikot. A hétvége rangadója a Galatasaray – Ormanspor csata lehet.

 


Spanyolországban a listavezető Girona a Quesos El Pastor otthonában hangolhat a szekszárdi vendégjátékra. A Salamanca az Ensino Lugo csarnokában lép pályára. Cyesha Goree várható bemutatkozása miatt érdekes lesz figyelni ezt a csatát. A Gernika pedig az Araski otthonában szerepel. Itt akár szorosabb végjáték is kialakulhat. Olaszországban a címvédő Famila Schio lesz a szünnapos. A Reyer Venezia a Vigarano otthonában nem hibázhat. A Ragusa és a San Martino di Lupari meccse viszont még szorosan is alakulhat. Franciaországban a listavezető Lyon a Villeneuve d'Ascq vendégeként átélhet nehezebb perceket. A Lattes Montpellier a Landerneau, a Bourges pedig a Roche Vendée ellen készül kötelező győzelem megszerzésére. A Carolo is favorit a Saint-Amand ellen.


Lengyelországban a Gdynia és a Wisla Krakow rangadója uralja a címlapokat. Szlovákiában a Pöstyén a Rózsahegy legyőzése után és a minszki EWBL negyeddöntő előtt a Kassával vív bajnoki rangadót. Romániában pedig majd kedden és szerdán folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Hétvégén ugyanis a felnőtt 3x3-as bajnokság újabb fordulóját rendezik.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: