Európa-bajnokság 2019

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 7. játékhetéről

2019.02.08. 19:49 | Egyetemi kosárlabda

A héten közel másfél hónap szünet után hat mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az alábbiakban a részletes összefoglaló olvasható.

 

Keleten elég sima mérkőzéseket játszottak, a nyugati csoportban viszont abbál több volt az izgalom a héten Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél.

 

A vendégek hete volt a mostani a keleti csoportban, az ELTE-BEAC hatalmas fölénnyel győzött Nyíregyházán, de a TF-nek sem okozott gondot a Debrecen, a Szegednek pedig a Miskolc legyőzése.

 

A nyugati csoportban a Győr egy szenzációs mérkőzésen fosztotta meg veretlenségétől a Közgázt, a Petőfi SE fordulatos találkozón verte 2 ponttal az NKE-Csatát, a mindössze 5 játékossal felálló Szombathely pedig remek 3. negyedével múlta felül a BME-MAFC-ot.

 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

 

Keleti csoport:


Nyíregyházi ESE - ELTE-BEAC 7-158 (1-55, 2-33, 2-36, 2-34)
Nyíregyháza, Sóstói u., 50 néző, V.: Sallai, Zalai
Nyíregyháza: Bánházy, Molnár, Deák, Bakó, Szabó 3. Csere: Székely 4. Edző: Hegedűs Ferenc
ELTE-BEAC: LENDÉR 23, SZABÓ 29, RegdánszkI 12, DARNÓT 20, TARNAI 18. Csere: NÉMEDI 18, STEKLER 24, Simoncsik 14. Edző: Dr. Gyarmati István


Nagyon lendületesen kezdtek a vendégek, egészpályás letámadásuk ellen nem volt ellenszere a Nyíregyházának. A vendégek fegyelmezett játékra, a taktikai utasítások pontos megoldására törekedve játszottak. A Nyíregyháza csapata most nem tudta felvenni a harcot a sokkal pontosabban játszó ELTE-BEAC csapatával. A vendégektől Darnót Anna 20 pontos, 10-10 szerzett labdás és gólpasszos tripla-duplát ért el.


Hegedűs Ferenc: - Sajnos ezt vártuk. A lányok igazából sokkal többet tudnak, de nagyon keveset edzettek. Így ebben az összetételben, most ennyire futotta. Akik pontot tudtak volna dobni, sérülten ültek a kispadon.
Dr. Gyarmati István: - Köszönjük a Nyíregyháza csapatának a játékot. Nekünk ez egy jó felkészülés volt a következő mérkőzéseinkre. További sok sikert kívánunk a Nyíregyházának!


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_557

 

Debreceni Egyetem - TFSE 40-68 (16-20, 6-14, 8-15, 10-19)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 20 néző, V.: Hegedűs, Fülöp.
Debreceni Egyetem: Mezei 6/3, KERNÁCS 15, Szabó 5, Papp, Jávor 11/9. Csere: Ruzsa, Kiss-Schubert 3/3, Új. Edzők: Jávor Barna, Kovács Imre
TFSE: MIHÁCZI 22/12, Herman 2, Kováts 7, KARLÓCAI 10/6, VARGA 10. Csere: Orosz 4, Vörösházi 3/3, Révész 6, Szeli 2, Szabó 2. Edző: Magyar Bianka


Régi nagy riválisok csatájához méltóan kezdődött a mérkőzés. A vendégek folyamatos vezetése mellett, a debreceniek tartották a lépést a címvédővel. A második negyedben a vendégek kemény védekezéssel rengeteg eladott labdára kényszerítették a debreceni csapatot. Ennek és hatékonyabb dobószázalékuknak köszönhetően a félidő végén 12 pontos előnnyel fordulhattak a fővárosiak. A második félidőben sem változott a játék képe, a betegségekkel és sérülésekkel sújtott hazaiak mindössze 7 fős rotációjának tagjai, utolsó tartalékaikat bevetve próbálták tartani a lépést ellenfelükkel. A TFSE azonban összeszedett játékkal és pontos dobásokkal Miháczi Diána vezérletével növelni tudta előnyét (30-49), így az utolsó etapban már csak a számszerű végeredmény volt kérdés. Karlócai Julianna 10 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárta a mérkőzést, Varga Barbara (10 pont, 9 lepattanó) ettől 1, Miháczi (22 pont, 8 lepattanó) pedig 2 lepattanóval maradt el.


Jávor Barna: - Nem voltunk könnyű helyzetben a mérkőzés előtt,  különböző okok miatt szűk rotációval voltunk kénytelenek dolgozni. A játékosaimnak elismerés jár, hogy ebben a szituációban is próbálták megnehezíteni a jó erőkből álló ellenfél dolgát. Láttunk pozitívumokat, ezekre kell építenünk a jövőben. Érezhetően az utóbbi 3 hétben gödörbe került a társaság, de érzem annyira erőseknek magunkat, hogy csapatként együtt meg tudjuk oldani ezt a helyzetet. Az ellenfélnek gratulálok, még ilyen különbséggel is megérdemelten győzött.
Magyar Bianka: - Helyenként egészen látványos játékkal magabiztos győzelmet arattunk egy a négyes döntőbe jutásra esélyes csapat otthonában. A fiataljaink is egyre biztatóbb játékot mutatnak hétről hétre. Dolgozunk tovább, hétfőn Szegedre utazunk, ahol igazi egyetemi rangadó várható.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_558

 

Miskolci Egyetem - Szegedi RSC 46-74 (13-20, 11-16, 9-20, 13-18)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 néző, V: Takács, Bene.
Miskolc: Kostyó 9/9, PAPP 12, CHVATAL 13/3, Sikora 6, Kovács 2. Csere: Orbán 4. Edző: Arad Zsófia.
Szeged: NAGY L. 10, BOROS 18, BURJÁN 10, KŐHÁZI 9/3, Váradi 4. Csere: Méhesi 6, Ódry 6, Kurityák 6, FINSZTÁL 5, Fodor. Edző: Földi Alexandra.


Bár már az első félidőben is a pontosabban kosarazó vendég szegediek irányították a játékot, ekkor még a végül 13 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával záró Chvatal Tünde vezérletével jól tartották magukat a hazaiak. A mérkőzés a 3. negyedben dőlt el, kezdett megmutatkozni a vendégek létszámbeli fölénye, s Boros Eszter vezérletével fokozatosan elhúzva a negyed végére 20 pont fölé növelték előnyüket. Végeredményben a vendégek minden negyedet megnyerve arattak magabiztos győzelmet.


Arad Zsófia: - Az erőviszonyoknak megfelelően alakult a meccs, de küzdésben nem maradtunk alul.
Földi Alexandra: - Gratulálok a lányoknak, hozták a kötelező győzelmet. Örülök, hogy az NBI/b-s játékosaimon kívül a csak egyetemi edzésekre járó játékosaim is élesben gyakorolhattak.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_559

 


Nyugati csoport:


Szombathelyi ESE - BME-MAFC 61-51 (12-12, 11-12, 17-8, 21-19)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 35 néző. V.: Tóth, Csák.
SZOESE: JAKUBOVICS 18/3, Fekete 12, Kovács K. 5, Hirschler, PLÓZER 26. Edző: Szabó László
BME-MAFC: Bozsó 7/3, Keszthelyi 5, Kardos 23/3, Rózsavölgyi 6, Kovács. Csere: Karancz 4, Benkő 2, Selmeczy 4. Edző: Gorácz Árpád


A hazai csapat sérülések, illetve betegség miatt elég szűk kerettel, egészen pontosan a minimális 5 játékossal állt ki az összecsapásra, de a vendégektől is hiányoztak meghatározó játékosok. A találkozó elején váltva estek a pontok, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. Sok hibával játszottak a felek, a cserék nélkül játszó hazaiak érthetően próbálták lassítani a játékot, sőt Szabó László időkéréssel is próbált pihenőt biztosítani csapatának. A második negyed ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Maradt a kiegyenlített küzdelem, a szép játék rovására. A vendégcsapat mehetett 1 pontos előnnyel a nagyszünetre. A harmadik negyedben "robbantott" a hazai csapat, és állva hagyta a vendégeket. Ehhez kellett Plózer Petra centermunkája, aki "izmos" dupla-duplával zárt: leszedett 17 lepattanót, és berakott a közösbe 26 pontot. Jakubovics Dóra a 18 pontja mellett 6 gólpasszával jeleskedett. A vendégek - akik közül elsősorban Kardos Réka emelhető ki 23 pontos és 11 lepattanós dupla-duplájáért - az utolsó pillanatig küzdöttek, ám a záró etapban a hazaiaknak minden felzárkózási kísérletükre volt válaszuk.


Szabó László: - Gratulálok a csapatomnak, megfogyva bár, de törve nem hatalmas győzelmet arattunk a lelkes vendégek ellen.
Gorácz Árpád: - Gratulálok a hazai csapatnak. Egy jó meccset  játszottunk, sok hibával. A következő mérkőzésen próbálunk javítani.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_545

 

PTE-EMES Petőfi SE - NKE Csata 60-58 (20-11, 8-21, 17-15, 15-11)
Pécs, TÁSI Csarnok, 15 néző. V.: Szalóki, Téczely.
PTE-EMES Petőfi SE: HERENDI 12/6, Miltner 1, Tóth 6, PAP 22/3, Séra 7. Csere: Petró 4, Bencze 6, Horváth, Orosz 2. Edző: Sipos Ádám
NKE-Csata: Pánczél 8/6, Kovács 4, Gaál 9/3, , Kundráth K. 8/6, Karagits K. 17. Csere: Farkas 6, Csarankó 6. Edző: Mányoky Fanni


A hazai csapat nagyon jól kezdte a mérkőzést, a 6. percben 17-1 volt az állás. Érthető időkérés után az NKE-Csata magára talált és a negyed végére 9 pontra megközelítette a pécsi együttest. A vendégek a "megtalált" jó formájukat át tudták menteni a második negyedre, aminek meg is lett az eredménye, félidőben már a végül 17 pontos, 11 lepattanós dupla-dupláig jutó Karagits Kira vezette NKE-Csata állt jobban már 4 ponttal. A harmadik negyedben mindkét oldalon születtek szép megoldások, a szakasz végén a hazaiak kerültek 2 pontos előnybe. Itt már érezhető volt, hogy mindkét csapat meg akarja nyerni a mérkőzést és ezért a sportszerűség keretein belül mindent meg is tettek. A 39. percben egál volt az eredmény, majd a taktikai időkérések után a hazai csapat legjobbja, a dupla-duplától egyetlen lepattanóval elmaradó Pap Regina 6 másodperccel a vége előtt bedobta a győzelmet jelentő kosarat, amelyre a vendégek már nem tudtak válaszolni.


Sipos Ádám: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ezt tükrözte az eredmény is: tizenhét-egy. Ezután a vendégek védekezést váltottak, átálltak zónára, amelyek sajnos nem találtuk az ellenszerét. Az volt a szerencsénk, hogy az ellenfél miután átlendült a holtponton, nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, rendre sikerült kontra kosarakkal válaszolni a sikeres dobásaikra. A végén pedig szerencsénk is volt, Pap Regina győzelemhez segítette a csapatot ezen a mérkőzésen. Ezúton is köszönöm neki, hogy eljött és játszott velünk. Van még min dolgoznunk, fejlődnünk kell.
Mányoky Fanni: - Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jól küzdöttek a lányok. Úgy gondolom, hogy a végén voltak olyan bírói ítéletek, amelyek segítségével az ellenfél fordított: két sportszerűtlen hibát nem kaptunk meg és ezért két ponttal tudtak nyerni. Dolgozunk tovább, nem tudtunk erre a mérkőzésre rendesen felkészülni, de a visszavágón biztos visszavágunk és remélem mi is megkapjuk a hazai fújást.


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_546

 

Széchenyi KA Győr - Közgáz 96-91 (27-24, 25-23, 19-24, 25-20)
Győr, egyetemi csarnok 25 néző. V.: Surányi, Erős.
SzKA: Chroméj 12, , Perl 17/15, Gosztola, Nagy 22 Biczó 25 . Csere:
Horváth 7/3, Török13, Szűts. Edző: Barthalos István
Közgáz: Szalay 10, Baliga 2, Szammer 6, Doktor 33/3 Imre 4. Csere: Galba 2, Katona 22/6, Farkas 5/3, Pfandler 7. Edző: Németh Kata


Az egész mérkőzésen érződött a rangadó hangulat, hogy két erős csapat, a nyugati csoportban még veretlen két együttes méri össze erejét. A roppant nagy iramú, színvonalas mérkőzés első három negyedében a sikeres külső dobásoknak és jó védekezésnek köszönhetően, ha szűken is de a Chroméj Hajnalka (12 pont, 13 gólpassz) által ügyesen "mozgatott", elsősorban a Biczó Laura (25 pont, 8 lepattanó) -Nagy Rebeka (22 pont, 12 lepattanó) -Perl Zsófia (17 pont, 5/9 tripla) trió eredményességére építő győriek
voltak előnyben. A Közgáz azonban Doktor Anna (33 pont, 9 lepattanó, 5 szerzett, labda, 3 gólpassz) vezetésével tapadt a hazaiakra, s remek "szárnysegédje" is akadt Katona Bianka (22 pont) személyében. A harmadik negyed végére ledolgozta hátrányát a Közgáz, amely a záró etapban egy ízben át is vette a vezetést. Triplával azonban rögtön visszakerült az előny a Győrhöz. A végjátékban pedig Doktor kipontozódása döntőnek bizonyult, így végül hazai siker született ezen az egyetemi kosárlabda remek propagandájául szolgáló kiváló találkozón.


Barthalos István: - Nagyon sokat készültünk a mérkőzésre. Számítottam rá hogy csak akkor tudunk nyerni, ha sikerülnek a külső dobásaink. Szerencsére Perl Zsófinak ez most jól ment. Bízom a további sikeres folytatásban, viszont ez csak egy állomás volt, mert a bajnokság fele még hátravan. Köszönjük az ellenfélnek a sportszerű játékot!
Németh Kata: - Érződött a csapaton, hogy hosszú idő után ez az első tétmérkőzésünk. Nem gondolom, hogy az edzéshiány miatt kaptak ki a lányok, de innentől csak felfelé vezet az út. Gratulálok az ellenfélnek!


Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_547


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: