Európa-bajnokság 2019

Szombaton kezdődik a bajnoki döntő párharc Ausztráliában

2019.02.08. 22:44 | Ausztrália

Szombaton megkezdődik az ausztrál profi liga, a WNBL döntő párharca. A Canberra Capitals és az Adelaide Lightning küzd a bajnoki címért.

 

Fotó: WNBL - wnbl.com.au

Fotó: WNBL - wnbl.com.au


Túlzás nélkül a két legjobb formában lévő ausztrál csapat vívja a finálét. A Canberra nagy fölénnyel nyerte az alapszakaszt. Összességében pedig már 11 meccses győzelmi sorozatban vannak. Az Adalaide eközben a rossz szezonkezdete után az utolsó 14 fellépését követően 12 alkalommal győztesen hagyta el a pályát.


Mindkét fél magabiztosan nyerte az elődöntő párharcát. A Canberra a Perth Lynx alakulatát búcsúztatta 2-0-ra. A két szupersztárjuk Kia Nurse és Leilani Mitchell remekelt. A két találkozón összesen 24 triplát értékesítettek. Az Adalaide pályahátrányból búcsúztatta a sokáig magabiztosan menetelő, de a szezon utolsó heteire elfáradó Melbourne Boomers-t. A Nicole Seekamp és Nia Coffey vezette Adelaide két ellentétes arcát mutatta. Az első meccsen 60 ponton tartották riválisukat. A második találkozón pedig a szezonban először 100 pont fölé jutva győztek.


Két olyan alakulat csatájára készülhetünk, amely még akár Euroliga szinten is klasszisnak nevezhető mozgékony, ponterős belső sorral dolgozik. Elsősorban Nia Coffey (Adelaide Lightning) és Kelsey Griffin (UC Capitals) párharcát várja a szakma. Coffey 18.39 pont, 8.43 lepattanó, míg Griffin 18.96 pont, 11.7 lepattanó átlaggal dolgozik idén. Mondani sem kell, hogy aki itt riválisa fölé kerekedik, az akár az egész finálét eldöntheti.

 


Hasonlóan extrának, pikánsnak ígérkezik Kayla Alexander (Adelaide Lightning) és Marianna Tolo (UC Capitals) párharca. Maradva még a belső posztoknál, az viszont igen nagy kérdés, hogy a jól dobó, de nem éppen kiemelkedően védekező Stephanie Blicavs (Adelaide Lightning) miként birkózik meg Kia Nurse (UC Capitals) zsenijével. A UConn nevelésű kanadai klasszis a pálya minden pontján, a legtöbb játékelemben dominál. Griffin mellett neki köszönhető a Canberra kiemelkedő éve.


Természetesen a külső sorban is találunk érdekességeket. Az irányítók Nicole Seekamp (Adelaide Lightning) és Kelly Wilson (UC Capitals) nagyon jól mozgatják a csapatukat, Lauren Nicholson (Adelaide Lightning) és Leilani Mitchell (UC Capitals) között eközben egy klasszikus dobópárbaj is kialakulhat. Azt ugyanis nem szabad elfelejteni, hogy a WNBL két legeredményesebb csapatáról van szó. A Canberra 85.9, míg az Adalaide 82.9 pontot átlagol idén meccsenként.


A két gárda már háromszor találkozott. Még október 21-én a 21 pontos Griffin vezetésével a Canberra 79-75-ös győzelmet aratott. A december 2-án és 11-én lejátszott két bajnokit viszont az Adalaide nyerte. Előbb Nicole Seekamp volt a legeredményesebbjük 24 ponttal, majd Nia Coffey jutott 21 egységig.


Az egyik fél második győzelméig tartó döntő párharc menetrendje:


Február 9., szombat
1. mérkőzés: University of Canberra Capitals - Adelaide Lightning


Február 13., szerda
2. mérkőzés: Adelaide Lightning - University of Canberra Capitals


Február 16, szombat (Ha szükséges)
3. mérkőzés: University of Canberra Capitals - Adelaide Lightning


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: