Európa-bajnokság 2019

Tarolt a Seattle Storm a helyi sportgálán

2019.02.08. 13:47 | WNBA

Csütörtökön este rendezték a seattle-i Grand Sheraton Hotel különtermében a 84. MTRWestern Sports Star of the Year gálát. Ezen a régióból 2018 legeredményesebb sportolóit, csapatait köszöntötték. A Seattle Storm és Sue Bird révén a női kosárlabda volt a középpontban.

 

Fotó: seattletimes.com

Fotó: seattletimes.com


Az Egyesült Államokban, ahol igencsak nagy a kínálat, ritkán kerül a helyi díjátadókon a női kosárlabda a reflektorfénybe. Szerencsére Seattle-ben ezúttal ez történt.


Az ősszel fennállása harmadik WNBA bajnoki címét szerző Seattle Storm csapata az „Év sporttörténete (Sports Story of The Year)” díjat kapta meg. A WNBA-ben alapszakasz és döntő MVP címet szerző, a tenerifei Világbajnokságon szintén a legjobb játékosnak választott Breanna Stewart az „Év női sportolója (Female Sports Star of The Year)” lett. Sue Bird pedig egy életmű-díjjal (Royal Brougham Lifetime Achievement Award) gazdagodott.

 


A gálán a klubhűséget megtestesítő Sue Bird-öt vastaps fogadta. A zseniális irányítót a Seattle Storm 2002-ben Drafolta és a teljes tengerentúli profi pályafutását a klub kötelékében töltötte. Bár pályafutása három különböző szakaszában nagyon eltérő karakterű keretekkel értek fel a csúcsra, de a Storm mindegyik bajnoki címéből (2004, 2010, 2018) aktívan kivette a részét. Bird ráadásul tavaly válogatott szinten is történelmet írt a tenerifei seregszemle aranyérmével. Akár a női, akár a férfi szakágat tekintve az Egyesült Államokban, az egyetlen négyszeres világbajnok kosárlabdázó lett.


„Otthonomként tekintek Seattle-re. A Draft után 21 évesen érkeztem ide, most már 38 éves múltam és még mindig itt vagyok. Sok tekintetben itt váltam felnőtté. A legjobban úgy tudnám leírni az érzéseimet, hogy minden alkalommal, amikor landolok a repülőtéren azt mondom magamban: „Hazaértem!”” – fogalmazott Sue Bird, aki az Oroszországban tartózkodó Breanna Stewart nevében is átvette a díjat. „Stewy nem csak az alapszakasz és a döntő MVP-je lett, ami önmagában óriási elismerés a világ legerősebb ligájában, de egy héttel később a Kanári-szigeteken a Világbajnokságon a válogatott legjobbja volt.” – méltatta csapattársát Bird.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: