Európa-bajnokság 2019

Candace Parker is segíti az ALZ magazint

2019.02.09. 11:41 | Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban az egyik legnagyobb alapítvány, amely Alzheimer-kórban szenvedőket illetve a családtagjaikat segíti, az Alzheimer's Association. A társaság ALZ néven életmódot magazint indított, a februári szám címlapján Candace Parker szerepel.

 

Fotó: ALZ Magazine - Alzheimer's Association

Fotó: ALZ Magazine - Alzheimer's Association


Candace Parker kapcsolata az Alzheimer's Association nevű szervezettel Pat Summitt betegségéhez nyúlik vissza. A zseniális center mentora, a pályafutásának elindítója a University of Tennessee legendás edzőnője volt. Különleges viszony fűzte hozzá és még a betegsége legnehezebb óráiban is igyekezett Parker mindenben segíteni Pat Summit-ot, illetve családját.

 


Mint ismert, Pat Summitt-ot 59 évesen diagnosztizálták Alzheimer-kórral. Az egyetemi kosárlabdázás történetének legeredményesebb szakvezetője öt évet küzdött a betegséggel, melyet végig méltósággal viselt. Végül 2016-ban hunyt el. 

 

"Kérdeztem tőle: "Miként próbálod ezt meg átvészelni?" Erre azt felelte: "Tudod, tovább megyek, egyik lábamat teszem a másik elé, és lélegzek." - idézi fel cikkében egyik beszélgetésüket Parker, mely jól mutatja Summitt tartását.

 

A család által létrehozott Pat Summitt Foundation-t azóta is kiemelten támogatja a Parker, aki a WNBA minden szabadon választható közösségi programján az Alzheimer-kórt kezeli kiemelten. A megelőzés fontosságára, az ehhez kapcsolódó megfelelő életmódra hívja fel a figyelmet.

 

Fotó: ALZ Magazine - Alzheimer's Association

Fotó: ALZ Magazine - Alzheimer's Association

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: