Európa-bajnokság 2019

Allie Quigley marad a Famila Schio-nál a szezon végéig

2019.02.10. 13:41 | Olaszország

A szerdai 12. fordulót követően hivatalossá vált, hogy a Famila Schio-nak már nincs esélye az Euroliga negyeddöntő elérésére, a csapat maximum az Európa Kupában folytathatja nemzetközi szinten. Ezt követően elterjedt, hogy Allie Quigley elhagyhatja a klubot. A pletykának volt valóságalapja, de a hétvégén megállapodtak a felek: Quigley a szezon végéig biztosan marad az olaszoknál.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Amikor Allie Quigley elkötelezte magát novemberben a Schio-hoz, akkor az ilyenkor bevett gyakorlat szerint bekerült a szerződésébe az a pont, amennyiben az olasz csapat nem jut be az Euroliga rájátszásába, akkor szabadon eligazolhat kedvezőbb ajánlat esetén. Az olasz klub első embere Paolo De Angelis megerősítette a Giornale di Vicenza munkatársának, hogy az UMMC Jekatyerinburg megkereste a klubot és a játékost is egy igen nagyvonalú ajánlattal.


Hosszas egyeztetések zajlottak, hiszen az anyagi lehetőségek mellett Quigley számára a szakmai kihívás is igen csábító volt. Arról nem beszélve, hogy párja Courtney Vandersloot az orosz sztárcsapatot erősíti. Decemberi esküvőjük után így az egész tavaszt együtt, egy csapatban, egy városban szerepelve tudták volna tölteni a chicagó-i WNBA rajt előtt.

 


„Döntöttem és Paolo De Angelis-nek elmondtam, hogy maradok. Talán egyszer a jövőben még lesz lehetőségem Jekatyerinburgban szerepelni Courtney oldalán, de most a jelenlegi csapattársaimnak szeretnék segíteni elérni a még megcélozható lehetőségeket.” – nyilatkozta Quigley a Giornale di Vicenza című lapnak.


A helyi napilap összeállításában Paolo De Angelis hosszasan méltatta Quigley hozzáállását, hiszen elmondása szerint emberileg és szakmailag is érthető lett volna a távozása. Ugyanakkor hitet tett a klub és a társai mellett, így a szurkolóktól a következő hazai meccsükön vastapsot kért számára.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: