Európa-bajnokság 2019

Horváth Lilláék bejutottak az Osztrák Kupa fináléjába

2019.02.10. 10:58 | Európa

Azok után, hogy múlt héten a bajnokságban legyőzte a BK Raiffeisen Duchess a Basket Flames-t. Ugyanezt megtették Horváth Lilláék szombaton az Osztrák Kupa elődöntőjében. A klosterneuburg-i gárda 69-61-es sikert aratott riválisa otthonában és ezzel bejutott a február 24-én megrendezésre kerülő fináléba.

 

Fotó: Basket Flames

Fotó: Basket Flames


A BK Duchess jól kezdte az összecsapást. A 20-18-as első negyedet követően a második etapban a 8-9 pontot is elérte az előnyük. A félidőben 38-30 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben a Basket Flames 49-47-ig felzárkózott, de innen 11-1-es sorozattal zárta ezt a szakaszt a BK Duchess.

 


Eldőlni látszott a győztes kiléte a 60-48-ról induló záró szakaszban. Ez a periódus viszont egy nyolcperces kosárcsendet hozott. Ez idő alatt a Basket Flames 60-58-ra felzárkózott. A mérkőzésből 1 perc 40 másodperc volt hátra, amikor Horváth Lilla triplát értékesített. Ezzel 63-58-ra módosult az állás és innen már őrizte előnyét a BK Duchess.


Az Osztrák Kupa fináléját február 24-én rendezik. A BK Duchess ellenfele az UBI Graz – Vienna D.C. Timberwolves elődöntő párharc győztese lesz. Idén a cél a rendezvénnyel a női kosárlabda népszerűsítése a szomszédos Ausztriában. A döntőt a schwechat-i Multiversum arénában az Ausztria – Nagy-Britannia férfi 2021-es Eb-előselejtező mérkőzés előtt rendezik és az ORF Sport Plus élőben közvetíti.

 

Fotó: BK Raiffeisen Duchess

Fotó: BK Raiffeisen Duchess

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: