Európa-bajnokság 2019

Amanda Zahui hosszabbított a New York Liberty-nél

2019.02.11. 20:10 | WNBA

A New York Liberty a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Amanda Zahui hosszabbított a klubbal.

 

Fotó: New York Liberty

Fotó: New York Liberty


A New York Liberty-nél idén tavasszal új időszámítás kezdődik. A csapathoz új tulajdonos érkezett az Alibaba webes piactér egyik alapítója, a tajvani-kanadai milliárdos, Joe Tsai. Emiatt valamivel később kezdték a csapatépítést, de hétfőn több játékost is bejelentettek. Köztük volt a Sopron Basket centere Amanda Zahui, aki ráadásul hosszabb távra kötelezte el magát a klubhoz.

 


Zahui 2018-ben remek szezont teljesített a tengerentúlon, nem véletlen, hogy a megújuló Liberty-nél is számítanak a szolgálataira. A svéd válogatott center a legutóbbi WNBA szezonban 29 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken átlagban 15.9 percet kapott és 7.7 pontot, illetve 3.0 lepattanót jegyzett. Tette mindezt 50%-os mezőnymutatóval. Zahui Sopronban is folytatta remeklését: az eddig lejátszott 12 Euroliga találkozón 28.9 perc alatt 12.6 pontot és 7.8 lepattanót átlagolt.


A New York Liberty Amanda Zahui szerződés-hosszabbítása mellett azt is bejelentette, hogy Rebecca Allen szintén tobb évre elkötelezte magát a klubhoz. Mellettük Nayo Raincock-Ekunwe egyéves szerződést írt alá, míg az edzőtáborba meghívást kapott Kelly Faris. Ő is soproni kötődés, hiszen a 2013/2014-es évadban közel a teljes szezont a magyar csapatnál töltötte.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: