Európa-bajnokság 2019

Ismét előrébb lépett a Sopron a FIBA hagyományos Euroliga erősorrendjében

2019.02.11. 13:01 | EuroLiga

A FIBA szakíróinak erősen szubjektív, de az esetek többségében az erőviszonyokról, a csapatok formájáról reális visszajelzést adó hagyományos erősorrendjében a kurszki bravúrja után előrébb lépett a Sopron Basket.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Az erőssorrendben a Sopron Basket együttesét a hatodik helyre tették a három orosz gárda (Jekatyerinburg, Kurszk, Orenbrg), az USK Praha, illetve a Fenerbahce mögé. A FIBA összeállítása kiemeli, hogy a meglepő kurszki bravúrral a Sopron elkerülte azt a nehéz helyzetet, hogy sorozatban négy vereséget könyveljen el és ezzel életben tartotta komoly esélyeit a rájátszásra.

 


Külön méltatják, hogy bár a végjátékban a Sopron visszaengedte riválisát a meccsbe, de nagy szívvel sikerült megszerezni a győzelmet. Nem omlott össze a magyar csapat, mely több szoros végjátákot is játszott idén és akár kedvezőbb mutatója is lehetne.

 

Előre tekintve pedig már arról írnak, hogy a meggyengült Hatay ellen egy győzelemmel 7-6-ra módosíthatná a győzelem/vereség arányát a magyar együttes. A törökök ellen a sebességét érvényesítve, Candice Dupree és Yvonne Turner extra formájával látnak győzelmi esélyt a FIBA-nál.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: