Európa-bajnokság 2019

Remek párharcokat ígér az Európa Kupa rájátszás 3. fordulója

2019.02.11. 21:26 | Európa Kupa | Írta: Nagy Norbert

Szerdán és csütörtökön kezdetét veszi a rájátszás harmadik fordulója a női kosárlabda Európa Kupában. Az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Spar Citylift Girona párharcát már részletesen felvezettük. Most nézzük meg röviden, hogy még milyen csaták jönnek.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A címvédő Galatasaray a Lattes Montpellier-vel mérkőzik. Mindkét csapat emlékezetes körülmények között jutott el ideáig. A törökök az Aluinvent DVTK-t búcsúztatták az előző körben két teljesen kiegyenlített meccs után, míg a franciák a Reyer Veneziát. A Lattes Montpellier 19 pontos velencei vereség után állt talpra. Két teljesen ellentétes stílus, de klasszis keretek és játékosok találkoznak. A franciák karakteres csapatjátékra, eközben szervezett védekezésre építenek. Meghatározó légiósuk Sami Whitcomb pedig az egész sorozat egyik legjobb formában lévő játékosa. Eközben a Galatánál inkább az egyéni villanások kerülnek előtérbe és itt Moriah Jefferson neve kívánkozik az élre. A sportág híveinek igazi csemege lehet ez a csata.


Mindig pikáns, ha azonos nemzetbeli alakulatok versengenek egymással. Ezúttal sincs másként a Lyon és a Tarbes párosításában. Ha a francia tabellára tekintünk, akkor nincs egy súlycsoportban a két gárda. A Lyon bombaerős kerettel dolgozik, olyan klasszisokat vonultatnak fel a francia válogatott játékosok mellett, mint Alysha Clark, Clarissa Dos Santos vagy Michelle Plouffe. Vezetik a bajnokságot is. Eközben a Tarbes a hazai tabellán mindössze 8. helyen áll, de az Európa Kupában felszabadultan játszva szinte szárnyalnak. A bajnokságban a Lyon előbb 68-40-re, majd 89-48-ra győzte le ellenfelét. Ezúttal is esélyes természetesen, de egy kupa párharc nagyon más minden helyzetben.

 


Az idei évadra bombaerős keretet összerakó Cukorova Törökországban veretlen és az Európa Kupában is extrán magabiztosnak bizonyultak. Vélhetően nem a Wisla Krakow állítja meg őket. A sorozat nagy esélyesei, még a várható Euroligás riválisokat nézve is. A Chelsea Gray, Alina Iagupova, Astou Ndour, Kim Mestdagh – féle soruk kiemelkedik. A Wisla Krakow szintén jó nevű játékosokat igazolt. Három spanyol válogatott bő kerettag (Leonor Rodriguez, Maria Conde, Maria Araujo) és minőségi amerikaiak (Mercedes Russell, Jordin Canada) sorakoznak fel náluk. Ugyanakkor az egész szezonban nehezen álltak össze. Bravúr lenne egy szoros eredmény a részükről.

 

Tekintsünk ki röviden a lebonyolításra. Oda-visszavágós párharcok következnek. A második meccseket majd 20-án és 21-én bonyolítják le. Az Európa Kupában jelenleg a 8+4 között járnak a csapatok. Ez azt jelenti, hogy a második számú kupasorozat mezőnyéből már csak nyolc gárda maradt állva. A harmadik fordulóból továbbjutó négy csapathoz pedig az Euroliga csoportok 5-6. helyezettjei csatlakoznak majd a klasszikus negyeddöntőre.


Menetrend – Európa Kupa 3. forduló – 1. mérkőzések


Február 13., szerda
18:00 Galatasaray - Lattes Montpellier
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd - Spar Citylift Girona
20:00 Lyon ASVEL Feminin - Tarbes GB


Február 14., csütörtök
18:30 Wisla-CANPACK-Krakow - Cukurova-Basketbol


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: