Európa-bajnokság 2019

Szerdán hét mérkőzés jön az Euroligában

2019.02.11. 22:42 | EuroLiga | Írta: Nagy Norbert

A Sopron Basket majd csütörtökön 18 órától fogadja a Hatay-t az Euroliga 13. fordulójában. Ezt megelőzően azonban szerdán hét találkozót rendeznek a sorozatban. Röviden ezeket vezetjük fel.

 

 

A B-csoportban, ahol a Sopron Basket is szerepel, a Fenerbahce – TTT Riga rangadóval érdemes kezdeni a felvezetést. A Fener kettővel, a Riga eggyel gyűjtött több győzelmet eddig, mint a Sopron. Ilyen szemmel kell tehát nézni ezt a párosítást, meg olyannal, hogy az utolsó fordulóban a Sopron a Riga vendége lesz. Itt óriási versenyfutás várható. A lettek december elején megtréfálták a Fener-t. Az egyik legjobb fellépésük volt a csoportkörben, hiszen kilenc triplát szereztek, a törököket 18 eladott labdába kényszerítették bele és ebből 21 pontot értek el. Nagyon nem érezte azt a meccset a Fener. Valerie Garnier egészen biztosan keményen dolgozik, hogy az akkori hibákat kijavítsa, de nem életbiztosítás a törököknek ez az este.


A már biztos csoportgyőztes, de nem veretlen Dinamo Kurszk a Salamancát fogadja. Ez az a párosítás, ami teljesen megjósolhatatlan. Nagy kérdés, hogy kurszki oldalon játszik-e Sonja Petrovic, egyáltalán Lucas Mondelo mennyire erőlteti a sérült sztárjait. A Salamanca eközben győzelmi kényszerben van és Jewell Loyd, illetve Cyesha Goree érkezésével a keretük is egyre versenyképesebb. Nem tettek le az Euroliga negyeddöntőről. Az Olympiacos és a Carolo Basket párosítása pedig úgy érkezik, hogy a görögök már az Európa Kupát sem érhetik el, de a Carolo-nak erre még reális esélye van. Várhatóan a franciák ezt megpróbálják megragadni. Sok múlik azon, hogy a két határozottan, keményen védekező alakulat csatájában melyik fél akarata érvényesül. Várhatóan nem ez lesz a sorozat leglátványosabb derbije, de az izgalmak szinte garantáltak.

 


Az A-csoportban szerdán már kora délután beindul az élet. A címvédő UMMC Jekatyerinburg a Famila Schio-t fogadja. Múlt héten a Jekatyerinburg egy küzdős meccsen verte a Bourges-t. Úgy néz ki, hogy a prágai vereség után rendezték a sorokat. A Schio-nál Allie Quigley maradásának az üzenete, hogy legalább az Európa Kupás folytatást megpróbálják elérni. Erről vélhetően az utolsó forduló és az Orenburg elleni hazai meccs fog dönteni. Az olaszok a Villeneuve d'Ascq alakulatával futnak versenyt az EK-negyeddöntőért. Az Orenburg elleni találkozóra a sok tekintetben hasonló stílust képviselő címvédő elleni fellépés ideális felkészülés.


A Nagyezsda Orenburg és a CCC Polkowice összecsapása már-már play-off párharcnak tekinthető a negyedik negyeddöntős hely elérése szempontjából. Az oroszok 7/5-ös mutatóval negyedikek a csoportban, míg a lengyelek 6/6-os mérleggel ötödikek. Ha az Orenburg nyer, akkor biztosan ott lesznek a legjobb nyolc között. Az esti program az előbbiekhez képet nem ígérkezik annyira ütősnek. Az USK Praha fogadja a Villeneuve d'Ascq-ot. Kedvező pozíciója megőrzéséhez Natalia Hejkova együttesének nyernie kell és tekintve, hogy milyen klasszis különbség van a két keret között, ez nem is lehet kérdés. Az egyre jobban összeálló Bourges is a kötelező győzelem megszerzésének reményében fogadja a Castors Braine-t. A belgák a téli szünetet követően csúnyán visszaestek. Minden bántás nélkül, ez így ebben a formában nem Euroliga-szint, amit hoznak.


A szerdai menetrend


A-csoport
15:00 UMMC Jekatyerinburg - Famila-Schio
15:00 Nagyezsda Orenburg - CCC Polkowice
19:00 ZVVZ USK Praha - Villeneuve d'Ascq
20:00 Bourges Basket - Castors-Braine


B-csoport
16:00 Olympiacos - Carolo Basket
17:00 Dinamo Kurszk - Perfumerias Avenida Salamanca
17:30 Fenerbahce - TTT Riga


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: