Európa-bajnokság 2019

Remek teljesítménnyel hatpontos előnyben a Szekszárd

2019.02.13. 20:04 | Európa Kupa

Legjobb idei teljesítményét nyújtotta az Európa Kupában az Atomerőmű KSC Szekszárd. A rájátszás 3. fordulójának első meccsén a szekszárdiak 79-73-ra győzték le a spanyol listavezető Spar Citylift Gironát. Ezzel lépéselőnyben utazhat a magyar csapat a jövő heti visszavágóra és teljesen nyílt a továbbjutás sorsa.

 


Az idei Európa Kupa szereplést tekintve az eddigi legnagyobb feladatra készült a Szekszárd. A rutinos játékosokkal megerősített spanyol listavezető Gironát fogadta Zeljko Djokic együttese a kuparendszerű oda-visszavágós párharc első felvonása alkalmával. Az első percekben a Girona került 8-2-es előnybe, de a KSC 12-12-nél már egyenlített, majd az első szakasz végén 23-21-nél a magyar csapat járt előrébb. Az első 10 percben a duplákat tekintve 9 szekszárdi mezőnykísérletből 7 sikeresnek bizonyult. A második negyed elején is hasonló mederben haladt a küzdelem: 7-0-val indította ezt a periódust a Szekszárd, amivel 30-21-re lépett el. Sokáig 7-9 pont között állt be a különbség, de a félidőt 39-31 után 8-0-val zárták a vendégek.


Lélektanilag kedvezőtlenül alakult, hogy éppen a nagyszünetre fogyott el az előny. A statisztikát tekintve azonban az 50% feletti mezőnymutatóra, a megnyert lepattanócsatára (15-12) és a 10 gyorsindításos pontra egyértelműen lehetett építeni. Egyedül a 9 eladott labda okozhatott fejfájást. A harmadik negyed fej-fej melletti kiegyenlített játékot hozott. Két-három pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Küzdős meccs kerekedett, mindkét oldalra sokkal kevesebb könnyű ponttal, mint az első 20 percben. Végül két perccel a játékrész vége előtt 55-53-nál a Girona szakmai stábja szakította meg időkéréssel a meccset. Ezt követően a hajrából jobban kerültek ki, így az utolsó 10 percnek 58-57-es vezetésről futottak neki.

 


A záró szakasz első találatát is a vendégek szerezték, de szerencsére ezen 7-2-es sorozatukból nem tudtak tovább építkezni. Gereben Lívia vezetésével fordított a KSC. A fiatal játékos rövid idő alatt hat pontot szerzett és 65-62-re már a Szekszárd ment. Innentől kezdve sokáig a mieink jártak előrébb. A második és a harmadik negyedhez hasonlóan ezúttal is a 10 perc végére fogyott el az előny. Az utolsó percbe fordulva 72-72-nél ugyanis egyenlített a Girona. Innen azonban olyan hajrát láthattunk a magyar együttestől, mely után joggal mondhatjuk, hogy sikerült szinte a maximumot kihozni ebből az estéből. Gereben Lívia és Studer Ágnes találataival ugyanis 7-1-re hozta az utolsó 30 másodpercet Zeljko Djokic gárdja. A végeredményt az utolsó pillanatokban Studer Ágnes bravúros triplája alakította ki.

 

Eredmény

Atomerőmű KSC Szekszárd - Spar Citylift Girona 79-73 (23-21, 16-18, 18-19, 22-15)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: