Európa-bajnokság 2019

100 nap múlva a rajt a WNBA-ben

2019.02.14. 00:22 | WNBA

Már látótávolságban a WNBA 2019-es szezonjának kezdete. A liga küzdelmei 100 nap múlva rajtolnak.

 

Fotó: WNBA

Fotó: WNBA

 

Jelenleg az átigazolásai piac hírei tartják lázban a tengerentúli női kosárlabdázás híveit, de a szezon kezdetéig még az egyetemi bajnokság végjátéka és a Draft is nagy érdekelődésre tart számot. A Draft-ról a hivatalos bejelentés még mindig várat magára, de minden jel szerint az idei játékosbörzét április 10-én rendezik. Az egyetemi Final Four pedig április 5. és 7. között lesz Tampában.

 

 

Ami a 2019-es versenynaptárat illeti, nagy változást nem hoz a korábbi évekhez képest. A legfontosabb, hogy az ABC/ESPN csoporttal együttműködve bővült az országos televíziós közvetítést kapó mérkőzések száma. Immár 16 alapszakasz találkozó juthat el az Egyesült Államokban a legszélesebb közönséghez. Az ABC/ESPN csoport összesen 36 összecsapás közvetítését vállalta, ami azt jelenti, hogy a rájátszásból minden találkozó képernyőre kerül a felületeiken. Mondani sem kell, hogy rendkívül fontos a női kosárlabdának a minél nagyobb nyilvánosság.

 

A tavalyi nyár a Világbajnokság miatt nagyon sűrű menetrend szerint zajlott. Ez nem egy konfliktust szült a klubok és a liga képviselői között. Ezúttal szellősebb lesz a versenynaptár. Az alapszakasz tehát május 24-én kezdődik és szeptember 8-ig tart. Ezt követi majd a rájátszás. A nyitó napon két összecsapásra került sor, a New York Liberty az Indiana Fever, míg az Atlanta Dream a Dallas Wings alakulatát lája vendégül. Az első országos TV-s meccs a második játéknapon, május 25-én jön. Ekkor a címvédő Seattle Storm egy örökrangadón a Phoenix Mercury-t fogadja. A Storm játékosai ezen a délutánon kapják meg a bajnoki gyűrűket.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: