Európa-bajnokság 2019

Élő statisztika, videó, beharangozó: Sopron Basket - Hatay

2019.02.14. 11:31 | EuroLiga

Csütörtökön egy találkozóra, de magyar szempontból a legfontosabbra kerül sor a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában. A Sopron Basket 18 órától a Hatay-t fogadja. Az alábbiakban a mérkőzés élő eseménykövetéséhez ajánlunk linkeket és olvasható korábbi szerkesztőségi beharangozónk is.

 

 

ÉLŐ FIBA VIDEÓ: 18:00 SOPRON BASKET - HATAY

 

 

ÉLŐ ESEMÉNYKÖVETÉS

 

B-csoport
18:00 Sopron Basket - Hatay

- ÉLŐ STATISZTIKA

- M4 Sport ÉLŐ VIDEÓ

 

 

BEHARANGOZÓ

 

A hajrájába érkezett az Euroliga alapszakasza. A B-csoportban még bőven akadnak nyitott kérdések. Mindig a legjobb azonban a következő feladatra koncentrálni, ami jelen esetben a Hatay vendégjátéka. Az utolsó forduló előtt aztán természetesen elkerülhetetlen és kizárhatatlan csapat, a szurkolók, a sajtó életéből a számolgatás. Az azonban még a jövő zenéje. Az biztos, hogy a Sopron egy sikerrel már kvalifikálná magát a legjobb nyolc közé. Abban az esetben, ha mindkét hátralévő meccsét megnyerné a magyar csapat, tehát jövő héten Rigában is győztesen hagyná el a pályát, akkor pedig a "B" jelű nyolcas második vagy harmadik helye is elérhető lenne az utolsó kör Carolo - Fener mérkőzés eredményétől függően.


A Sopron a Hatay elleni találkozóra egy nem várt és nagyon extra bravúrból fordul. Kurszkban nyerni még teljes kerettel, a legideálisabb körülmények között is csoda. Tenni mindezt ilyen sérüléshullám közepette, a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia hiányában, ráadásul három elveszített Euroliga mérkőzés után még nagyobb bravúr. Ráadásul a siker értékét tovább növeli, hogy az utolsó percekben 12 pontos előnyt adtak le a mieink. A hosszabbításra azonban nem omlott össze a magyar bajnok, sőt elfogulatlanul állíthatjuk, hogy mentálisan jobban bírta a ráadást, mint nagynevű riválisa. Ez a játékosok akaraterején és szívén túl a szakmai stáb munkáját is dicséri, hiszen ezt a fókuszt meg kellett teremteni és szinten kellett tartani végig azon az emlékezetes estén.


A kurszki sikere után a Sopron 6/6-os mutatóval rendelkezik az Euroliga B-csoportjában. A hat győzelemből az egyik éppen a Hatay otthonában született meg. Az a decemberi találkozó minden túlzás nélkül a szezon első felének legjobban sikerült Euroliga meccse volt. Védekezésben, szervezettségben, hatékonyságban mindenképpen. Emlékezhetünk rá, hogy a 66-56-os siker alkalmával idegenben 51%-al dobott mezőnyből a Sopron, sikerült megnyerni a lepattanócsatát és született 14 pont gyorsindításból. Extra védekezést láthattunk, ahol a törökök 17 eladott labdájának többségét a mieink kényszerítették ki. A 19 gólpassz pedig azt mutatta, hogy a csapatjáték is rendben volt. Ekkor még a Hatay teljes, legerősebb felállásában szerepelt. A keretükben mindhárom télen távozó légiósuk, Glory Johnson, Courtney Paris és Hind Ben Abdelkader is helyet kapott.

 

Ezzel át is tértünk a török gárdára, melynek kerete jelentősen átalakult. Nagy sajtóvisszhangot kapott három légiósuk távozása, hiszen a Johnson, Paris, Abdelkader trió nélkül már nem tudnak azokért a célokért küzdeni, amiket a szezon előtt megfogalmaztak. A belga Hind Ben Abdelkader ráadásul Twitteres búcsújában elárulta, hogy financiális problémák jellemezték a klub életét. A három távozót egy játékossal igyekeztek pótolni. Ő a 170 cm magas 1-es, 2-es poszton bevethető Riquna Williams, aki azóta is a legeredményesebbjük. Gyakorlatilag teljesen szabad kezet kapott. Az Euroligában 17.8 pont, 4.4 lepattanó és 2.4 gólpassz az átlaga öt lejátszott meccs után.

 


A sztárok kiválása egyrészt szerkezetben érezteti hatását, hiszen a festékből komoly magasság és tömeg esett ki, de a rotációs lehetőségekben is. Williams mellett még két légiósuk maradt, Katsiaryna Snytsina és Marica Gajic. Érdekesség, hogy ők múlt héten a Fener elleni Euroliga meccset kihagyták, de vasárnap az Izmit elleni bajnokin Snytsina már játszott. A hazai mag a nyertese ennek a helyzetnek, ha lehet így fogalmazni. A válogatottjuk bő keretében számításba vett Gizem Basaran vagy éppen Merve Aydin 30 perc feletti játékossá léptek elő. A megoldásaikban annyi változás látható, hogy elsősorban a triplák felé mozdultak el. Amikor kéthete az Olympiacos otthonában egylabdás végjátékot nyertek, akkor 10 hárompontosuk ért célt. A vasárnapi bajnokijukon pedig 12. Erre mindenképpen érdemes lesz figyelni.


Összességében a Sopron Basket esélyeként készülhet a találkozóra. Nem féltétlenül a törökök meggyengülése miatt, hanem elsősorban az utóbbi hetek felfelé ívelő formája okán. A legtöbb játékelemben még Fegyverneky Zsófia hiányában is már láthatjuk azokat az elemeket, statisztikai mutatókat, amiket a szezon eddigi legjobb szakaszai alkalmával. Bár mindkét csapat szűkös rotációval dolgozik, de a rutin már egyértelműen a mieink mellett szól. A megszokott kemény védekezéssel és a Kurszk, illetve azt megelőzően a Szekszárd ellen látott jó iramú és végtelenül pontos támadójátékkal ez a Hatay zavarba hozható.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.


Partnereink: