Európa-bajnokság 2019

Hétvégén CEWL Final Four Brnóban

2019.02.22. 21:38 | CEWL

A régiónkban zajló sorozatok közül a hétvégén végjátékához érkezik a CEWL. Szombaton és vasárnap Brno ad otthont a Final Four küzdelmeinek.

 

Fotó: bkzabiny.cz

Fotó: bkzabiny.cz


A CEWL sorozatban idén Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából és Németországból összesen hat gárda vett részt. Az alapszakasz lezárását követően a háromcsapatos csoportok első két helyezettje kvalifikálta magát a Final Four-ba. Az elődöntőket tekintve a házigazda BK ®abiny Brno a Pieą»anské Čajky gárdájával mérkőzik, míg a másik ágon a Sokol Nilfisk Hradec Králové ellenfele a Young Angels Koąice lesz. Érdekesség, hogy a Hradec Královét leszámítva a másik három gárda az EWBL sorozatban is szerepelt. A Zabiny Brno ráadásul a Final Four-ba is bejutott. Nem véletlen, hogy ebben a térségben ennyire keresik az együttműködést a klubok, hiszen a mérkőzés-szám növelése és a nemzetközi tapasztalatszerzés rendkívül fontos, ráadásul minden fent említett nemzetnél a bajnokságban óriásiak a tudáskülönbségek.


Rátérve a CEWL Final Four küzdelmeire. A Brno – Pöstyén csata kifejezetten érdekesnek ígérkezik. A Zabiny Brno nyilván nagyon messze áll egykori Euroligás önmagatól, de az idei évadra szépen felépítették magukat. A veterán Katerina Zohnova, illetve két jobb légiósuk, a litván Justina Matuzonyte és az amerikai Marques Webb versenyképessé teszi csapatukat. A Pöstyént többször láttuk, náluk a szlovák válogatott játékosok és a légiósok (Janee Thompson, Jessica Lubin) ismertebbek. Ráadásul most szerződtették Monica Engelman-t, aki szintén bemutatkozhat a hétvégén. Múlt héten búcsúztak az EWBL negyeddöntőjében és kisebb csalódás volt számukra, hogy a Szlovák Kupa döntőjében nem tudták jobban megszorongatni a Rózsahegyet. Most javítanának. Az egész CEWL-t komolyan vették, talán úgy érzik, hogy itt lehet a legnagyobb esélyük a trófeára. Nem feltétlenül járnak messze az igazságtól.

 


A Hradec Králové és a Young Angels Koąice vívja a második elődöntőt. A Hradec Královénál nagyobbak voltak a tervek a szezon előtt, mint ami ebből eredményekben eddig realizálódott. Bár a 13/6-os mutató a bajnokságban nem rossz. A keretüket nézve a veterán horvát Josipa Bura és a csehek egykori világklasszis centere Petra Kulichová mindenki számára ismerős lehet. A Young Angels Koąicét az EWBL-ben a PINKK csoportjában követtük. Múlt héten bronzérmesek lettek a Szlovák Kupában. Az elődöntőben a Pöstyént igencsak megszorongatták. A fiatal keretük extra őszt hozott. Azóta egy kicsit visszaesett a teljesítményük, de ez a kezdeti felfokozott várakozás és lendület után teljesen érthető. Nekik ez a hétvége komoly tapasztalatszerzés lehet, ami ha egy éremmel párosulna, az már csak hab lenne a tortán.


Program


Február 23., elődöntők
15:00 BK ®abiny Brno - Pieą»anské Čajky
18:00 Sokol Nilfisk Hradec Králové - Young Angels Koąice


Február 24., helyosztók
15:00 Bronzmérkőzés
18:00 Döntő

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: