Európa-bajnokság 2019

Allison Tranquilli-t az ausztrál kosárlabdázók "Hírességek Csarnokába" választották

2019.02.26. 07:34 | Ausztrália

Kedden vált hivatalossá, hogy a hazánkban is két évet eltöltő Allison Tranquilli felvételt nyert az ausztrál kosárlabdázók "Hírességek Csarnokába".


 

Az Ausztrál Kosárlabda Szövetség (Basketball Australia) kedden mutatta be, hogy a helyi kosárlabda élet jeles képviselői közül 2019-ben kik nyertek felvételt a "Hírességek Csarnokába". A női szakágat tekintve a világklasszis zseniális center Lauren Jackson, a hazánkban két évet eltöltő Allison Tranquilli és egy veterán sportvezető Lorraine Landon került be a legendák közé. Az ünnepélyes gálát május 10-én rendezik Melbourne-ben.

 

Visszavonulása óta Allison Tranquilli nem az első rangos elismerést kapja hazájában. 2016-ben az ausztráliai Victoria állam kosárlabda szövetségének "Hírességek Csarnokába" már bekerült. Mint ismert a kiváló játékos 2002 és 2004 között szerepelt Magyarországon. Az azóta már megszűnt pécsi csapatot erősítette. 2004 tavaszán tagja volt a hazai pályán Euroliga bronzérmet szerző együttesnek is.

 


Szép és eredményes pályafutást tudhat maga mögött Tranquilli. Három Világbajnokságon és két Olimpián erősítette az ausztrál válogatottat. Atlantában 1996-ban már pályára lépett az első olimpiai érmét szerző ausztrál válogatottban és ezt a bronzérmet 2004-ben Athénban sikerült megismételni. Az 1998-as és a 2002-es Világbajnokságon pedig szintén bronzérmet nyert.

 

Tranquilli kapcsán rendszeresen kiemelik, hogy példás hozzáállással mindig a nemzeti csapat rendelkezésére állt, amikor az egészsége engedte. Összesen 242 mérkőzésen húzhatta magára a válogatott mezt. Az ausztrál bajnokságban három csapatban (Melbourne Tigers, Dandenong Rangers, Bulleen Boomers) 227 tétmeccsen lépett pályára és rendkívül fiatalon már 1993-ban MVP lett a ligában.

 

Fotó: heraldsun.com.au

Fotó: heraldsun.com.au


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: