U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kurszki siker Jekatyerinburgban

2019.03.01. 17:19 | Oroszország

Pénteken magyar idő szerint a délutáni órákban rendezték az orosz élvonal alapszakaszának utolsó fordulóját. Ennek csúcspontja természetesen az UMMC Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk rangadó volt. A kurszkiak 79-74-es sikert arattak riválisuk otthonában. Ettől függetlenül az alapszakaszt a Jekatyerinburg nyerte.

 

 

A két csapat decemberi kurszki rangadóján a Jekatyerinburg 96-64-es győzelmet aratott. A Kurszknak 33 pontos sikerre lett volna szüksége ahhoz, hogy a tabellán megelőzze nagy riválisát és megnyerje az alapszakaszt. Erre nem sok esély mutatkozott, viszont a tavaszi nagy feladatok előtt lélektanilag mindkét fel számára fontosnak bizonyult ez a presztízsrangadó.

 

A Kurszk kezdte jobban az összecsapást. Az első szakasz végére 24-20-as előnyt építettek fel, majd a második etapban 14-3-as sorozattal 43-34-re léptek el. A félidőre innen 43-38-ra felkapaszkodott a Jekatyerinburg, a harmadik negyedben pedig többször utolérték riválisukat. Fordítani azonban nem tudtak. A kifejezetten jó színvonalú és nagy iramú összecsapáson a Kurszk rendre tudott újítani.

 

 

Az utolsó 10 percnek a Kurszk 65-62-es vezetéséről vágtak neki a felek. Jellemzően 3-5 egység között menedzselte előnyét Lucas Mondelo együttese. A Jekatyerinburgnak 73-71-nél akadt egy felzárkózása, a végjátékban azonban ismét a kurszkiak kerekedtek felül. Breanna Stewart ihletett formában játszott és 30 ponttal vezette győzelemre csapatát. A Jekatyerinburgnál Brittney Griner zárt 28 ponttal.

 

 

Az orosz alapszakaszt tekintve a Jekatyerinburg a szűk vereségével megőrizte első helyét. A Dinamo Kurszk lett a második, a Nagyezsda Orenburg a harmadik. A negyedik pozícióba az MBA Moszkva futott be, akiket az Inveta Kurszk és az Enisey Krasznojarszk követ.

 

Az utolsó forduló eredményei

Dinamo Moszkva - Enisey Krasznojarszk 87-116
UMMC Jekatyerinburg - Dinamo Kurszk 74-79
MBA Moszkva - Novoszibirszk 71-69
Nagyezsda Orenburg - Noginszk 65-45
Szpartak Moszkva - Inventa Kurszk 62-85

 

Tabella


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: