U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vasárnap 18 órától Passalacqua Ragusa - Allianz Geas S.S.Giovanni döntő az Olasz Kupában

2019.03.03. 12:18 | Olaszország

Vasárnap 18 órától rendezik San Martino di Lupari városában az Olasz Kupa 2019-es fináléját. Meglepetésre a Passalacqua Ragusa és az Allianz Geas S.S.Giovanni küzdhet meg a trófeáért.

 

Fotó: Allianz Geas S.S.Giovanni Facebook

Fotó: Allianz Geas S.S.Giovanni Facebook

 

Meglepetés a döntő párosítása, miután mindkét nemzetközi szinten (is) magasan jegyzett, minőségi, rutinos klasszisokkal feltöltött keretű gárda, azaz a Famila Schio és a Reyer Venezia búcsúzott az elődöntőben. Mondhatnánk, hogy ez a kupa szépsége, de kevésbé pozitív hozzáállással elmondható: tökélesen megmutatta a szombati játéknap, hogy mennyire hullámzó idén mindkét olasz kirakatcsapat. Ennyit azonban a búcsúzókról, hiszen a két főszereplő keményen megdolgozott azért, hogy eljusson ide és róluk szóljon ez a nap. A Passalacqua Ragusa és az Allianz Geas S.S.Giovanni csatája ennek megfelelően kifejezetten érdekesnek ígérkezik.

 

A Ragusa a tavalyi bajnoki döntője után a kulcsjátékosai többségét megtartotta. Összeszokott keretük van, mely hazai porondon kiválóan tartja a lépést a Schio-Venezia kettőssel. Ahogy tavaly a bajnoki elődöntőben megtréfálták a velenceieket, ezt idén is megtehetik, bárki is lesz majd a riválisuk tavasszal. A négy légiósuk közül Jessica Kuster hazánkban is megfordult, de Hamby, Harmon és a Schio ellen szombaton győztes találatot jegyző Romeo is minőséget hoz számukra. Az olasz mag a Consolini, Cinili, Soli, Formica négyessel nem feltétlenül a legerősebb, de az egység sokat ér. A festékben nem túl acélos, viszont szervezetten támadó és keményen védekező gárda a Ragusa. Jól dobnak a játékosaik középtávolról és sok szerzett labdával gyors kosárlabdát alkalmaznak.

 

 

Az Allianz Geas S.S.Giovanni elképesztő hétvégét teljesít. A szezont extrán kezdő, de télre némileg kipukkadó Broni kiejtése is már váratlan volt részükről. A Reyer Venezia legyőzése pedig még inkább. A bajnokságban 7 győzelemmel és 10 vereséggel jelenleg a tabella 7. helyén állnak. A keretüket nézve két amerikai légióst foglalkoztatnak, Brooque Williams-t és Sophia Brunner-t, illetve a svéd Kalis Loyd segíti a munkájukat. Az olasz magot nézve a legizgalmasabb név Ilaria Panzera, aki az olasz U16-os válogatottat vezette aranyéremre tavaly nyáron. Az egyik legnagyobb helyi tehetség a 2002-esek közül. Árulkodó, hogy a kupa elődöntőjében is 17 percet töltött a pályán. Nagy szívvel játszó és a triplákat kiváló dobó csapatot ismertük meg bennük a hétvégén. Nagy kérdés azonban, hogy erővel és különösen fejben kitart-e a lendületük a döntőre.

 

A Ragusa és a Geas S.S.Giovanni a bajnokságban kétszer találkozott. Októberben az összevont nyitó fordulóban 78-51-re nyert a Ragusa, január elején pedig 72-57-re. A statisztikák alapján ez a 15-17 pont nagyjából reális különbség a két keret között. A Ragusa tapasztalt játékosainak köszönhetően egyértelműen favorit. Ugyanakkor az emberi oldalt nem lehet kizárni, három napon belül a harmadik meccsüket játsszák a csapatok, ami speciális versenyhelyzet. Ha nem tudja a finálé első felében megtörni riválisát a Ragusa vagy másként fogalmazva, hagyják belelkesedni a Geas S.S.Giovanni-t, még éles küzdelem is kerekedhet.

 

Fotó: Facebook.com/PallacanestroBasketVirtusEireneRagusa


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: