U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

MTI összeállítás: jogerős ítélet az egykori pécsi női kosárcsapat ügyében

2019.03.11. 10:58 | Magyarország | Forrás: MTI

Felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen az egykori pécsi női kosárlabdacsapatot működtető cég volt vezetőjét hétfőn a Pécsi Ítélőtábla. Négy társával együtt azért kellett bíróság elé állnia, mert az ügyészség szerint több mint 80 millió forint adóhiányt okozott a költségvetésnek.

 

Forrás: MTI


A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderült, hogy a Pécsi Törvényszék tavaly júliusi határozatát helybenhagyva az elsőrendű vádlottat két év - négy évre felfüggesztett - börtönre ítélték folytatólagosan elkövetett adócsalás, számvitel rendjének megsértése, valamint magánokirat-hamisítás miatt.


A másodrendű vádlott felfüggesztett börtönt, a harmadrendű vádlott felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést, a negyedrendű vádlott pénzbüntetést kapott. Az ötödrendű vádlott pénzbüntetését három év próbára bocsátásra változtatták.

 


A vádirat szerint 2007 decemberében a Pécsi Női Kosárlabda Kft. akkori ügyvezetője a cég nevében marketingtevékenységre szóló megbízási keretszerződést kötött a kft. működtetésében, gazdasági döntéseinek meghozatalában szerepet vállaló társa cégével. A cél az ügyészség szerint az volt, hogy a kft. által fizetendő adót, járulékot jogosulatlanul csökkentsék.


A másodrendű vádlott cége 400 millió forintot kapott a Pécsi Női Kosárlabda Kft.-től, de a szerződésben vállalt munkát nem végezte el, és minderről valótlan tartalmú számlákat állított ki.


Az ügyészség őket és három, velük együttműködő társukat - szerepüktől függően - adócsalással, a számvitel rendjének megsértésével, valamint magánokirat-hamisítással vádolta.

 

Forrás: MTI


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: