U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kedden este török csúcsrangadó vár Krivacevic Tijanáékra

2019.03.11. 22:31 | Törökország

Kedden este rendezik a török élvonal 21. fordulójának csúcsrangadóját. Ezen az Euroligától búcsúzó Fenerbahce fogadja a Krivacevic Tijanával felálló Botas-t. A két csapat 10 napja vívott kupadöntőt. Akkor a Fener simán nyert, de nagy kérdés, hogy mennyire maradt ott a fejekben az EL-kiesés.

 

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

 

Az Euroliga negyeddöntője miatt rendezik szokatlan keddi időpontban a török élvonal 21. fordulójának csúcsrangadóját. A Fenerbahce az USK Prahával vívott múlt héten kedden és pénteken rájátszás mérkőzéseket. Mint ismert, a prágaiak remek teljesítménnyel, két magabiztos győzelemmel búcsúztatták a török bajnokot. Nem a prágai továbbjutás ténye, hanem annak módja volt igazán meglepő. Látva a két összecsapást, lényegében hozzá sem tudott szólni a meccsekhez a Fener. Mindkét találkozón már az elején komoly lépéshátrányba kerültek. Bár a csapat hivatalos felületein visszafogott és diplomatikus hangnemben értékelték a kiesést, biztosak lehetünk benne, hogy házon belül nagyon komoly a csalódás. Többet ígért az idei keret, mint ami teljesítményben az egész szezonban kijött.

 

A Botas kihasználhatja, ha a Fenerbahce fejben nem lesz ott 100%-osan a rangadón. Az alacsonyabban jegyzett, mégis versenyképes játékerőt képviselő csapatoknak a nemzetközi kupasorozatok rájátszása közepette lejátszott bajnokik mindig kínálnak esélyt a bravúrra. A kupadöntőn nem volt kérdés a győztes kiléte. Akkor a Fener könnyedén érvényesítette fölényét, mélyebb, jobb szerkezetű és több rutinos játékost felvonultató keretét. A Botas-nak 35%-os mezőnymutató, 11 eladott labda és 43-30-ra elveszített lepattanócsata mellett nagy reményei nem lehettek. Összességében mégis a Török Kupa nyolcas döntője extra eredmény Krivacevic Tijanáéktól. Az Ormanspor negyeddöntős kiejtése után az elődöntőben a Törökországban addig veretlen Cukurovát le tudták győzni, ami a szezon legnagyobb bravúrja volt a részükről. Ez a jó szereplés pedig lendületet adhat számukra tavaszra.

 

 

A Botas-nál a nagy előrelépés a kupára az volt, hogy a szakmai stáb a védekezést remekül összerakta. A három mérkőzést tekintve 63 pontnál egyszer sem kaptak többet. Az Ormanspor elleni 16 szerzett labda kiemelkedő, de a Cukurova legyőzése során is kétszer annyi szerzett labdájuk volt, mint a nagy terveket szövögető riválisuknak. Ennek különösen úgy lett nagy jelentősége, hogy ezzel együtt az eladott labdák számát alacsonyan tudták tartani mindegyik fellépésük során. A téli időszakban a légiósok, tehát a Krivacevic, Williams, Cuic trió mellett Olcay Cakir és Melis Gulcan lépett előre. Ennek köszönhető, hogy Jewell Loyd távozását követő kisebb hullámvölgyet átvészelték. Az utóbbi időben a védekezés javulása mellett a mezőnymutatóját is feljebb tornázta a Botas, most már stabilan 42-43% százalék környékén teljesítenek. A Török Kupa döntőjében ezt ugyan nem tudták megközelíteni, de ha a keddi rangadón pontosabbak lesznek, akkor lényegesen szorosabb csatára van kilátás.

 

A 21. forduló eddig ismert eredményei

Cukurova - Mersin 64-71
Izmit Belediyespor - Canik Belediye 137-86
Bellona Kayseri - Besiktas 77-79
Adana BK - Istanbul Univ. 71-580
Ormanspor - Hatay 64-72
Galatasaray - Bodrum 78-46

 

Tabella


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: