U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vasárnap hat Konferenciában avattak bajnokot

2019.03.11. 18:03 | NCAA Női kosárlabda

Vasárnapról hétfőre virradóra az NCAA női kosárlabda bajnokságát tekintve a Divízió I-ben hat Konferenciában avattak bajnokot. Rövid áttekintés.

 

Fotó: NCAA

Fotó: NCAA

 

A legnagyobb figyelem természetesen az Atlantic Coast Konferencia döntőjét kísérte, melyhez lapunkban is részletes beharangozót közöltünk. Ezen alkalmával a Notre Dame a vártnál nagyobb különbséggel 99-79-re kiütötte a Louisville-t. Az MVP Jackie Young lett, aki a fináléban 21 ponttal, 10 lepattanóval segítette csapatát. Juhász Dorka és Kaposi Pálma szereplése miatt a Big 10 Konferencia küzdelmeit egész évben nagy terjedelemben követtük. Itt végül a bajnoki címet az Iowa hódította el, akik a fináléban a 45 pontos Megan Gustafson vezetésével a Maryland alakulatát verték 90-76-ra.

 

 

Kuttor Enikő és Aho Nina révén szintén jelentős magyar kötődéssel rendelkező Duquesne gárdája az Atlantic 10 Konferenciában szerepel. Ők az elődöntőben maradtak alul. Az akkori legyőzőjük a Fordham végül elhódította a trófeát. A fináléban 62-47-re verték a VCU-t és 2014 után értek fel ismét a csúcsra. A 22 pontos Bre Cavanaugh teljesítményét dicsérik a helyszíni beszámolók. A Pac-12 Konferenciában a Stanford lett a bajnok. A 22 pontos DiJonai Carrington vezetésével a döntőben 64-57-re múlták felül az Oregon-t és ezzel visszavágtak a tavalyi igencsak parázs csatában elveszített fináléért. Az eredmény külön pikantériája, hogy alig egy hónappal ezelőtt az Oregon 40 ponttal ütötte ki a Stanfordot. Az volt a legendás stanfordi edzőnő Tara VanDerveer pályafutásának legnagyobb veresége.

 

A Southeastern Konferenciát a Mississippi State nyerte, miután a döntőben 101-70-re kiütötték az Arkansas-t. Nem volt egy súlycsoportban a két gárda. A Mississippi State 101 pontja a SEC eddigi döntőit nézve minden idők legponterősebb csapat-teljesítményének bizonyult. A Southern Konferencia döntője hozta a legszorosabb végjátékot. Még az utolsó percben is többször változott a vezető alakulat kiléte. Végül a Furham 66-63-ra verte a Mercer-t. Itt az MVP KeKe Calloway lett, aki 30 ponttal segítette a döntőben bajnoki címhez csapatát.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: