U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Így folytatódik a szezon az Euroliga F4 csapatainak

2019.03.12. 23:59 | EuroLiga

Az Euroliga negyeddöntő párharcok múlt heti lezárását követően lassan visszatérnek a pályára a Final Four-ba jutott csapatok. Nézzük, hogy miként folytatódik a szezon ezen négy klub számára.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Az ágrajz szerinti felső ágon szerepel az UMMC Jekatyerinburg és a Sopron Basket. A magyar bajnokra az alapszakasz hajrája vár. Itt már biztosan első Roberto Iniguez együttese, ettől függetlenül a hátralévő négy meccs egyértelműen biztosít felkészülési lehetőséget a további feladatokra. Most hétvégén az első ellenfél a Vasas lesz, majd sorrendben a BEAC, a PEAC és a ZTE következik.

 

A Jekatyerinburg már a bajnoki negyeddöntőkkel folytatja. Ott a riválisuk a Novoszibirszk. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot az orosz szokásoknak megfelelően 1-2-es rendszerben bonyolítják le. Ez azt jelenti, hogy az első felvonást rendzi az alacsonyabban rangsorolt alakulat. A második és szükség esetén a harmadik derbit pedig a magasabban rangsorolt. Az első meccs március 18-án lesz Novoszibirszkben. A második március 24-én Jekatyerinburgban és szükség esetén másnapra tervezték be a harmadik felvonást.

 

 

A másik ágon az USK Praha és a Dinamo Kurszk szerepel. A F4 csapatai közül a prágaiak lépnek pályára elsőként, miután szerdán megkezdik a Slovanka MB elleni negyeddöntőjüket. A cseheknél már a negyeddöntő is az egyik fél harmadik sikeréig tart. Meglepetés lenne, ha ebben a párharcban veszítené el idei bajnoki veretlenségét Natalia Hejkova együttese. Sűrűre szabták a programot. Szükség esetén a sorsdöntő ötödik meccs játéknapja március 24-re van kiírva.

 

A Jekatyerinburghoz hasonlóan a Dinamo Kurszk is orosz bajnoki negyeddöntővel folytatja. Ők is március 18., illetve 24. és 25. játéknapot foglaltak le hasonló 1-2-es rendszerben. Az ellenfelük a Szpartak Moszkva lesz. Természetesen meglepetés lenne, ha két meccsen nem tudná eldönteni a továbbjutó kilétét Lucas Mondenlo gárdája.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: