U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ismét a UConn az American Athletic Konferencia bajnoka

2019.03.12. 10:05 | NCAA Női kosárlabda

Javában zajlanak a különböző Konferenciákban a rájátszás küzdelmei az Egyesült Államok egyetemi női kosaras versenyrendszerében. Hétfőről keddre virradóra a UConn begyűjtötte sorozatban hatodik bajnoki címét az American Athletic Konferenciában.

 

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

 

Az American Athletic Konferencia döntőjében a UConn 66-45-re verte az UCF gárdáját. Egyoldalú találkozó volt, ahol már a 17-9-es első negyedben lépéselőnybe került a UConn. A 22-6-os második etapban pedig el is döntötte a győztes kilétét. A folytatásban már kiegyenlített mederben haladt a küzdelem, de 20 pont körüli vezetését végig őrizve magabiztosan hódította el a trófeát Geno Auriemma együttese.

 

 

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

 

A UConn számára ez egy különleges Konferencia-rájátszás volt, hiszen sérülés miatt nem lehetett ott a csapattal az egyik végzős klasszis Katie Lou Samuelson. A másik végzős zseni Napheesa Collier viszont extraklasszis teljesítménnyel rukkolt elő. A fináléban 25 ponttal vezette győzelemre csapatát. A hétvége folyamán pedig a három meccsen összesen 85 pontot ért el. Ez rekord az AAC küzdelmeit tekintve. Ezek után nem meglepetés, hogy Napheesa Collier-t MVP-nek is megválasztották.

 

Fotó: uconnhuskies.com

Fotó: uconnhuskies.com

 

Döntő

UCF - UConn 45-66 (9-17, 6-22, 14-9, 16-18)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: