U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Pénteken este kezdenek Nagy Dorottyáék a Divízió II-es főtáblán

2019.03.13. 20:01 | NCAA Női kosárlabda

Pénteken este megkezdődik az NCAA Divízió II-es Kosárlabda Bajnokságának rájátszása. A 64-es főtáblán a Tampa Spartans csapatának is szurkolhatunk, ahol Nagy Dorottya teljesítményét követhetjük.

 

Fotó: tampaspartans.com

Fotó: tampaspartans.com

 

A Sunshine State Konferencia negyeddöntőjében ugyan alulmaradt a Tampa, de az egész szezonban nyújtott stabil teljesítményük végül kifizetődött. Az NCAA Division II Women’s Basketball Committee lehetőséget adott számukra, hogy az országos főtáblán bizonyíthassanak. Már hírt adtunk arról, hogy a Déli Régióba (South Region) nyertek besorolást, melynek küzdelmeit a Florida Southern College rendezi a lakeland-i Jenkins Fieldhouse aréna falai között. Itt az első mérkőzésen a Lee University lesz az ellenfelük.

 

Nagy Dorottya csapatát a szakemberek az 5. helyen emelték ki és így kapták meg a 4. Lee-t ellenfélnek. A Tampa 21 győzelemmel és 8 vereséggel zárta az alapszakaszt, ami saját Konferenciájukban szereplő riválisok ellen 15/5-ös mutatót jelentett. A Sunshine State Konferencia női kosárlabda bajnokságát nézve az évad legjobb újonnan érkező ("Newcomer of the Year") játékosa címet Nagy Dorottya kapta és az első csapatba (First-Team All-SSC) is beválasztották. Az alapszakaszban 27 találkozón lépett pályára, ezeken 14 pont, 9.1 lepattanó és 1.9 gólpassz lett az átlaga.

 

 

A Lee University együttese a saját szintjén Nagy Dorottyáékhoz hasonlóan nem futott rossz szezont. Sőt, a szakmai program történetében először hódították el a Gulf South Konferencia trófeáját. A teljes évadot nézve 25 győzelem és 6 vereség a mérlegük. Ez Konferencia-riválisok ellen 16 sikert és mindössze 4 vereséget jelent. A csapatuk sztrájai Abby Bertram és Haley Schubert. Őket 1-es, 2-es poszton láthatjuk. A kettősük rendkívül eredményes és kiváló összhangban játszik. Bertram lett a Gulf South Konferencia döntőjének MVP-je. A fináléban mind a ketten 19-19 pontot értek el.

 

Összességében is elmondható, hogy komoly támadó-potenciállal rendelkező alakulatról van szó, mely átlagban 70.5 pontot jegyzett az idei meccsein és mindössze 54.8-at kapott. Közel 10 szerzett labdát átlagolnak csapatszinten és a riválisaik eladott labdái után több, mint 20 pontot érnek el meccsenként. A különböző beharangozók szervezetten védekező, nagy iramot diktáló gárdáként mutatták be őket. Összességében tehát bravúr kellene a Tampától a továbbjutáshoz, de egy mérkőzésen bármi történhet. Ez a rájátszás szépsége.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: