U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A 20. fordulóval folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei

2019.03.14. 23:10 | Magyar Bajnokság

Szombaton és vasárnap a 20. fordulóra kerül sor a hazai élvonalban. Az Atomerőmű KSC Szekszárd és az Aluinvent DVTK rangadójához részletes beharangozónk ITT olvasható. Emellett még öt mérkőzést rendeznek. Következzen ezek rövid felvezetése.

 

 

A címvédő Sopron Basket a múlt pénteki Euroliga továbbjutása óta először lép pályára, amikor szombaton 18 órától a Vasas Akadémiát fogadja. A soproniak számára az elmúlt hetek sűrű menetrendje után egy szusszanásnyi pihenő is belefért azzal, hogy sikerült 2-0-val lezárni a Bourges elleni párharcot. Alapszakaszgyőztesként az utolsó fordulók már a következő hetekre történő ráhangolódást, felkészülést szolgálhatják. A Vasasnál a keret egy része a junior döntőn mutathatta meg tudását, így bár bajnoki meccs február vége óta nem szerepelt a programban, bőven akadt terhelés. A Vasas jelenleg a nyolcadik helyen áll és a Cegléddel fut nagy versenyt a rájátszásért, aminek a következtében a következő heteknek óriási a tétje számára.


A szombati játéknap 17 órakor indul. A CMB Cargo UNI Győr fogadja a PEAC-Pécset. A pécsiek, akiknek még pótolniuk kell a Sopron elleni bajnokit, 12 győzelemmel és 6 vereséggel állnak a negyedik helyen. A Győr 10 sikerrel és 9 vereséggel a hatodik. A győri keretben a kisebb szünetben történt egy változás. Lexie Brown távozott, aki 15.3 pontos átlagával a gárda legeredményesebbje volt eddig. Nagy kérdés, hogy kiválásával miként alakul a rotáció és a szerkezet. Egyáltalán a csapatra ez milyen hatással lehet. Pécsi oldalon is érkezett a szünetben a játékoskerettel kapcsolatos bejelentés. Wentzel Nóra szerződés-hosszabbítása már a jövő évi építkezés alapja lehet. A PEAC ugyan a győriekhez hasonlóan a Magyar Kupa negyeddöntőjében búcsúzott, de amíg az ereje engedte, egyenrangú partnere volt a DVTK-nak. Ha azt a játékot ugyanazon a parketten meg tudja ismételni szombaton, akkor esélyesként lép pályára.

 


A szombati játéknapon még két találkozót rendeznek. 18 órától az MTK-Budapest - VBW CEKK Cegléd összecsapásnak ceglédi oldalról óriási a tétje. Ahogy arra már kitértünk: a CEKK a Vasassal fut versenyt a negyeddöntőért. Ezen az úton a fővárosban nem hibázhat. Különösen úgy, hogy a hátralévő két ellenfele a Szekszárd és a DVTK lesz. Ott már sokkal nehezebb feladat győzelmet gyűjteni. A CEKK a szünet előtt a BEAC otthonában az extra első félidőben megmutatta játékerejét. A tavasz nagy kérdése, hogy milyen maximális időtartamra tudja ezt kinyújtani. Az MTK-nál egy óriási tragédia határozta meg a szünetet. Nagyon nehéz így felkészülni a következő feladatokra.


A játéknap 18 óra 30 perctől az NKE-FCSM Csata kozármislenyi vendégjátékával zárul. Itt a házigazda PINKK Pécsi 424-nék már csak matematikai esélye maradt a rájátszásra. Különösen úgy, hogy Szücs Réka távozásával tovább szűkültek a rotációs lehetőségek és a hátralévő találkozóin a PEAC, illetve a Győr vár rá. A Csata juniorjai a múlt hétvégén meggyőző fölénnyel szereztek korosztályos bajnoki címet. A rutinos játékosokkal kiegészített élvonalbeli keret hullámzóbban teljesít. A Magyar Kupa negyeddöntőjében nem jött ki legutóbb a lépés, de ezen a bajnokin egyértelműen favorit. Még nem lefutott a tabella 6. helyének a sorsa sem. A Csatának annak elérése is reális cél lehet.


A forduló vasárnap 17 órától a ZTE NKK és az ELTE-BEAC Újbuda összecsapásával ért véget. A két csapat egy emlékezetes Magyar Kupa negyeddöntőt vívott február utolsó napján. Ezen sokáig, a 32. percig vezetett a BEAC. Különösen Papp Klaudia hiányában ez egy extra teljesítmény volt a fővárosi gárdától. A végjátékban már érvényesítette fölényét a ZTE, de ismét bebizonyosodott, hogy az idei bajnokságban még az élmezőny csapatainak is mindenhol, mindenki ellen maximális koncentrációra van szükségük a sikerhez. Biztos, hogy mindkét fél alaposan kielemezte azóta a találkozót. A BEAC számtalan pozitívumot találhat tavaszra, míg a ZTE hazai pályán várhatóan lényegesen pontosabb, nagyobb koncentrációval igyekszik szerepelni. Összességében tehát meglepő lenne még egy hasonlóan szoros eredmény.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: