U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kialakult az elődöntők párosítása az Európa Kupában

2019.03.14. 23:58 | Európa Kupa

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, szerdán és csütörtökön rendezték a női kosárlabda Európa Kupa negyeddöntőinek visszavágóit. Kialakult az eldöntők párosítása.

 

 

A második számú európai kupasorozatban a döntőbe kerülésért Lattes Montpellier - Spar Citylift Girona és Nagyezsda Orenburg - Famila Schio párharcokat rendeznek. A vesrenykiírás szerinti hivatalos FIBA játéknapok március 21. és 28. A csapatok, a médiapartnerek, illetve a FIBA munkatársainak időpont-egyeztetésére pénteken kerül sor. A menetrendet ezt követően véglegesítik.

 

Az ágrajz szerint a felső ágon jön a Schio - Orenburg csata. Itt az első meccset az olaszok rendezik. A negyeddöntőt tekintve mindkét gárda emlékezetes küzdelemben jutott tovább. A Schio a hazai 4 pontos veresége után a szezonban sokáig extrán menetelő török Cukurova otthonában aratott 81-73-as sikert. Ez egyben azt is jelenti, hogy a sorozatban 2011 óta először nincs az elődöntőben török gárda. Az Orenburg múlt héten 8 ponttal verte a Salamancát, de Spanyolországban a negyedik negyed elejére 16 pontos hátrányba kerültek. Innen fordítottak és biztosították be a továbbjutást.

 

 

A másik ágon Girona - Lattes Montpellier elődöntő lesz. A küzdelmek Spanyolországban kezdődnek és a visszavágót bonyolítják le Franciaországban. A negyeddöntőben ezen az ágon sokkal egyértelműbb volt a helyzet. A Lattes Montpellier 16 pontos előnybe került idegenben az első meccsen. A Carolo Basket gárdáját hazai pályán is legyőzték és magabiztosan léptek tovább. A Girona pedig 23 ponttal nyert Lyonban, így itt is formalitás lett a visszavágó. Ezen a franciák becsülettel küzdöttek, de 12 pontnál jobban nem tudtak ellépni. A harmadik negyedben átvette a vezetést a Girona és gond nélkül jutott a négy közé.

 

Ágrajz


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: