U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

EWBL F4: nagy lehetőség kapujában a Rostov-Don és a Minszk

2019.03.15. 14:02 | Európa

Szombaton és vasárnap a dél-oroszországi Rostov-on-Don (magyar átírással Rosztov-na-Donu) városában kerül sor a 2019-es EWBL Final Four küzdelmeire. A második elődöntőben magyar idő szerint 15 órától a Rostov Don SFEDU és a Tsmoki Minszk küzd a fináléba kerülésért.

 

Fotó: EWBL

Fotó: EWBL

 

A Rostov Don SFEDU és a Tsmoki Minszk két olyan gárda, akiket az őszi-téli időszakban az EWBL egyetlen magyar résztvevője a PINKK Pécsi 424 ellen is láthattunk. A minszki alakulat azt a csoportot végül veretlenül nyerte, míg a Rostov-Don a harmadik pozícióban lépett tovább a rájátszásba. Az orosz második vonal listavezetője 5 győzelmet és mindössze 2 vereséget gyűjtött az alapszakaszban. A negyeddöntőben a Minszk a Pöstyént búcsúztatta, míg a Rostov-Don a svéd Lulea Basket csapatát.

 


A nevek alapján a Tsmoki Minszk egyértelműen esélyes az elődöntőben. A fehéroroszok három amerikai légióst is foglalkoztattak az évad folyamán Danielle McCray, Shannon MCCallum és Rachel Theriot személyében. McCray a legnagyobb név és 16.2 pontos átlagával a csapat egyik legeredményesebbje. Mellettük ki kell emelni a fehérorosz válogatott centerét Viktoryia Hasper-t, aki az egész sorozat legjobb lepattanózója közel 10-es meccsenkénti átlaggal. Hasper emellett a pontszerzésben is jeleskedik, 16.5-ös átlagot teljesített. Segítségével uralják a festéket. Mivel az amerikai játékosok meghozzák a kellő sebességet, meg tudják bontani a riválisok védekezését, így ütőképés gárda formálódott. Ezen a szinten egy ilyen felállású kerettel sokáig lehet jutni. A döntőig legalábbis igen jó eséllyel.

 

A Rostov Don SFEDU az orosz második vonalban szerepel, de ott kiemelkednek a mezőnyből. Ha a lehetőségeik engedik, akkor minden bizonnyal a legjobbak között láthatjuk őket. Klasszikus orosz stílust képviselnek. Magas szerkezetű, keményen védekező alakulat, mely kiválóan dob távolról. Ők szedték csapatszinten a legtöbb lepattanót meccsenként. Mögöttük a rangsorban éppen a Minszk található. A TTT Riga után a második legtöbb szerzett labdájuk van. Nem foglalkoztatnak légióst, viszont a korosztályos válogatottig eljutó fiataljaik nagy kedvvel, motiváltan kosárlabdáznak. Hazai közönség előtt várhatóan mindent megtesznek a döntőért. Nagy kérdés, hogy a lényegesen rutinosabb rivális ellen mire mennek.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: