U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Hangulatvideó Miskolcról: útra kelt az Aluinvent DVTK Szekszárdra

2019.03.15. 18:08 | Magyar Bajnokság

Szombaton 18 órától rendezik a hétvége bajnoki csúcsrangadóját. Ezen az Atomerőmű KSC Szekszárd az Aluinvent DVTK-t fogadja. A tét az alapszakasz második helye. Óriási várakozás előzi meg az összecsapást. A DVTK pénteken kelt útra és ekkor a csapat ultrái köszöntötték a játékosokat. Az alábbiakban erről láthatunk hangulatvideót.

 

 

 

Korábbi szerkesztőségi beharangozónk:

 

A Magyar Kupa nyolcas döntője és a junior bajnokság végjátéka után úgy érkezik el a bajnoki alapszakasz hajrája, hogy az első hely sorsa már eldőlt, ugyanakkor a második és a harmadik pozícióért kiélezett versenyfutás zajlik. Mint ismert a veretlen Sopron Basket már matematikailag is megnyerte az alapszakaszt. Két üldözője az Atomerőmű KSC Szekszárd és az Aluinvent DVTK viszont egyaránt 15 győzelemmel és 4 vereséggel rendelkezik. A szombati meccs sok mindent meghatározhat. Mondani sem kell, hogy a második hely igazi értéke a bajnoki elődöntős pályaelőny. Amennyiben természetesen az ezt a pozíciót megszerző gárda eljut addig.


Utoljára a Magyar Kupa nyolcas döntőjén léptek pályára a csapatok. Ellentétes ágon szerepelt a két együttes, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a helyosztón találkozhattak volna. Erre nem került sor, végül a Szekszárd lett az ezüstérmes és a DVTK a bronzérmes. Mindkét fél elégedett lehet összességében a győri hétvégével. A későbbi aranyérmes Soprontól szenvedtek vereséget a csapatok, de a KSC a NKE-FCSM Csata és a ZTE NKK, míg az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs és a ZTE NKK legyőzésekor megmutatta értékeit. Egyben azt is, hogy reálisan a bajnoki érmes helyekért zajló küzdelemben is az előbb említett kihívókkal szemben tavaszhoz érkezve őrzi lépéselőnyét. A Szekszárd három éven belül a negyedik érmét szerezte itthon. A DVTK-nál pedig azért lehetett különleges a győri eredmény, mert a nyáron felálló új klubmodell és szakmai vezetés első érmét jelentette. Ez mindig speciális egy közösség életében.


Bár más-más erényeket csillogtat a két együttes, de a szezonban eddig mutatott játék és a statisztikák is azt támasztják alá, hogy a Sopron mellett a legerősebb keretekkel ezen két klubnál dolgozhatnak a szakemberek. Egy mutató különlegesen pikánssá teszi a rangadót. A listavezető mögött az Atomerőmű KSC Szekszárd tudhatja magáénak legkevesebb kapott pontot. A 19 bajnoki forduló alatt mindössze 63.7 pontot értek el meccsenként az aktuális riválisai. A DVTK pedig a mérkőzésenként elért 82.8-as pontátlagánál a második legeredményesebb a hazai élvonalban. Önmagában már ezek az adatok is kirajzolják, hogy a KSC-nél inkább a védekezés határozza meg a játékrendszert, míg a DVTK igyekszik maximálisan kihasználni a támadásban igen sokoldalú játékosállományát.


A két csapat december 9-én lejátszott miskolci derbijén a DVTK 83-73-as győzelmet aratott. Emlékezhetünk rá, hogy a szoros első negyed után a 24-10-es második etapban kialakult a meccset meghatározó különbség. Azóta változtak a keretek. A DVTK-nál volt nagyobb mozgás, igaz kényszerűségből. Két sérülés miatt kellett ugyanis módosítani. Történt a téli szünetben egy Sulciute-Putnina csere, illetve az átigazolási időszak vége előtt Szücs Réka érkezett, hogy Katona Szidónia kiesése után egy kicsit tehermentesítse a társakat. Szekszárdi részről Nevena Jovanovic-ot váltotta Ivana Dojkoic. Jovanovic teljesítménye elmaradt a várttól. Az eddig látottak alapján viszont Dojkic jobban illeszkedik a játékrendszerbe. Emiatt óvatosan kell az akkori statisztikát figyelni. Nyilván a DVTK kapaszkodhat abba, hogy meg tudta nyerni a lepattanócsatát. A hagyományosan erős hazai dobóformája nem hagyta cserben, ráadásul a 22 pontos Zele Dorinától extra jött. A KSC idegenben nyolc triplát értékesítve igyekezett a lépést tartani. Ugyanakkor ennek a másik oldala, hogy a duplák terén 48 mezőnykísérletből mindössze 10 lett sikeres.


Már érintőlegesen volt róla szó, de érdemes kiemelni: a téli időszakkal mindkét klubnál elégedettek lehetnek. Az elért eredményeknél sokkal több egyik fél számára lehetett reálisan ezen hetekben. A nemzetközi kupaszereplést hosszasan méltattuk mindkét klubnál. A Szekszárdnak a Girona ellen, míg a DVTK-nak a Galatasaray ellen mutatkozott reális esélye a továbbjutás kiharcolására az EK-rájátszás különböző szakaszaiban. Fontos, hogy az európai női kosaras körforgás ezen szintjén stabil versenyképesség mutatkozzon. Bármennyire is a szurkolók fantáziáját inkább a hazai sorozatok mozgatják, szükség van a nemzetközi visszacsatolásra a szakmai munkához. A Magyar Kupa eredményeit már kiemeltük. A bajnokságban pedig a decemberi rangadó óta mindkét gárda alulmaradt a Sopronnal szemben. Ezen felül a DVTK-nak még a ZTE-től van egy veresége az első 2019-es találkozóról január legelejéről.


A két csapat statisztikáinak összehasonlítása az alábbiakban látható. A szerzett pontokat leszámítva nagy különbség nem mutatkozik a felek között. Decemberhez képest ezen a téren – elsősorban Abby Bishop és Erica McCall ponterős játékának köszönhetően – előrébb lépett a KSC. Az akkori 70,4-es átlagról 73,7-re tornázta fel a mutatóját. A DVTK-nál pedig a szerzett labdák terén van szintlépés. A decemberi rangadó előtt még 9,1 volt a meccsenkénti átlaga, most már 10,2. Ez azt mutatja, hogy a védekezés terén előrébb lépett a miskolci alakulat. Összességében tehát mindkét csapat abban fejlődött, ahol az átlagai valamelyest télen még elmaradtak. Bár voltak mozgások a keretekben, de mégis ez a számokon nem látszódik. A kialakult, begyakorolt játékrendszerek stabilak maradtak. Két kiválóan felkészített, minőségi játékosokkal dolgozó együttes extra téttel rendelkező rangadójára számíthatunk szombaton. A hangulat adott lesz, hiszen mindkét szurkolótábor készül erre az estére.
 

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: